Els socialistes de Llucmajor denuncien que l’Ajuntament no actualitzarà el Pla d’Igualtat

La denúncia arriba després de la resposta que va donar la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Maria Cristina Pomar (PP), quan el Partit Socialista li va demanar pel Pla d’Igualtat

Els socialistes de Llucmajor han denunciat que l’Ajuntament no actualitzarà Pla d’Igualtat de 2018 i que en l’actualitat ja no té vigència. Aquesta denúncia ve després de la resposta que va donar la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Maria Cristina Pomar (PP), quan el Partit Socialista li va demanar pel Pla d’Igualtat. Pomar va contestar: “des de la meva regidoria li puc dir que de moment no elaborarem cap pla d’igualtat.”

La regidora socialista a l’Ajuntament de Llucmajor, Lucia Escribano, ha mostrat la seva total disconformitat a la resposta que va donar Pomar. A més, Escribano ha recordat que “el BOE publicar el 21 de març de 2023 obliga a les administracions publiques a tenir un Pla d’Igualtat actualitzat, el de Llucmajor fa dos anys que no té vigència”.

Segons ha explicat Escribano, el 2018, gràcies al Partit Socialista (que formava part de l’equip de govern de l’Ajuntament) una empresa externa va redactar un Pla d’Igualtat de Llucmajor. Aquest Pla tenia una vigència de quatre anys, és a dir, ja no serveix. “És vergonyós que des de l’any 2018 l’Ajuntament no hagi fet res amb el Pla d’Igualtat” ha declarat Escribano.

Per la seva part, el portaveu del PSIB-PSOE a l’Ajuntament de Llucmajor, Jaume Oliver, també ha mostrat la seva disconformitat amb aquest tema i ha assenyalat que el “compromís” del Partit Socialista amb la lluita feminista. Des del partit hem presentat una Declaració Institucional pel 8 de març (Dia Internacional pels Drets de la Dona) que ha estat signada per tots els partits menys per VOX.

Leave a Reply