Els Socialistes de Mallorca enceten a Marratxí el primer acte de “Recupera el futur”

“Recupera el futur” permet fer balanç dels primers 8 mesos del governs de la dreta i l’extrema dreta a les principals institucions, i posar en valor la feina dels Socialistes per seguir lluitant per evitar les polítiques de regressió de PPVOX. El primer acte del cicle s’ha fet a Marratxí, amb la presència de la Secretària General de la FSM, Catalina Cladera el portaveu adjunt del Grup Socialista al Parlament, Marc Pons, i el portaveu del Grup Municipal Socialista a Marratxí, Miquel Cabot.

“PPVOX està malbaratant l’herència de vuit anys de governs socialistes a Balears i a Mallorca”. Així ha resumit Catalina Cladera l’inici de la legislatura en la que PPVOX han pactat els govern de les principals institucions. El PP destrueix tot el que hem avançat com a societat en els darrers 8 anys a Mallorca. ha afirmat la socialista, que ha destacat la “pèrdua de tota capacitat de diàleg social”, que va ser la base del consens de moltes de les decisions preses pels governs d’esquerres a la passada legislatura.

Cladera ha citat com a model de govern de la dreta la insolidaritat que suposa “les baixades selectives d’impostos que només beneficien a uns quants”, malgrat la propaganda , i demostren un “dèficit alarmant de gestió” a les institucions que governen.

Un dels problemes que més afecten els projectes de vida de les persones és el de la manca habitatge tant de compra com de lloguer. Davant d’això el projecte de la dreta gira l’esquena a les polítiques de foment de l’habitatge social. “Hem passat d’un model d’habitatge per a tots, com a be d’interès públic a un model d’habitatge només per a qui se’l pugui pagar”. Cladera ha recordat “el gran error que ha suposat el decret d’habitatge Prohens, que ha estat rebutjat per ajuntaments i sector immobiliari.

Cladera també ha alertat de la gestió deficitària dels serveis socials per que la prioritat de PPVOX no són les persones. “Venien a salvar les llistes d’espera de gent gran per una plaça de residència. No han fet res. Al contrari: mantenen residències acabades, tancades, com la Miquel Mir d’Inca, sense dotar personal ni comprar els mobles”.

El portaveu socialista a Marratxí també ha fer balanç dels primers 8 mesos de batlia del pacte PPVOX a Marratxí. Miquel Cabot ha destacat que durant el mandat anterior, “per primera vegada la gent va començar a creure que Marratxí existia com a un municipi, mes enllà de cada nucli. Vam fer un projecte il·lusionant, com sa Refinadora, que ha acabat a zero. Teníem el projecte per dur el plató de cine més gran d’Espanya i també ho hem perdut”. Els molesta parlar de cultura, i d’igualtat, per que ara al 8 de març no faran cap activitat de conscienciació per joves”.

“Hem passat de ser un ajuntament que funciona, a passar a ser una agència de màrketing que fa fotos al batle, sense cap capacitat de gestió. Cabot acusa l’actual govern municipal de Marratxí, d’aturar un ajuntament que estava totalment en marxa. “Fins i tot ens han canviat el color corporatiu per posar el blau que tant representa al PP”.

“La gent al 28M ens va votar en massa, per que creia en el nostre projecte. Per tota aquesta gent hem de fer és mantenir la seva il·lusió i la confiança, fent feina, presentant mocions, i denunciant tot el que s’està deixant perdre a Marratxí”, ha dit Cabot.

“8 anys de governs de Francina Armengol ha representat un bot endavant en molts d’aspectes, per fer passes endavant per entendre aquesta societat complexa que som”, ha començat dient Marc Pons en la seva intervenció. El portaveu adjunt socialista al Parlament afirma que la feina d’oposició s’afronta des de la “feina ben feta de la passada legislatura, malgrat els resultats electorals”. Per Pons la gran dificultat de la legislatura és afrontar l’oposició “davant d’un PP que s’ha radicalitzat amb l’ideari de VOX”.

La pèrdua del valor dels serveis públics que s’ha marcat la dreta en el poder, és un dels punts que caracteritzen el govern Prohens, amb l’exemple de la gratuïtat del transport públic que s’ha “mantingut per l’impuls del Govern Sánchez, a pesar de PPVOX que ja tenia previst tornar a fer caixa a costa de les butxaques dels usuaris”.

L’habitatge i les polítiques de la dreta suposen un nou exemple de la renúncia del govern del PP a Balears en impulsar allò que és de tots. Amb una aturada a la política de foment de l’habitatge social que es va fer durant els darrers vuit anys. “Nosaltres ho seguim denunciant”, ha afirmat Pons que s’ha mostrat “convençut que o seguim defensant la socialdemocràcia o això es convertirà en una jungla, i els socialistes ho seguirem batallant”.

Marratxí ha viscut la primera de les aturades de la iniciativa socialista “Recupera el futur”, que aquest vespre tindrà el segon dels seus actes programats a Inca.

Leave a Reply