Els socialistes manifesten “seriosos dubtes” davant la constatació que els responsables de l’IMAS no apliquen els protocols existents sobre menors amb mesura de tutela.

La consellera Sofia Alonso s’ha mostrat “preocupada” després d’escoltar les explicacions del conseller de l’IMAS, Guillermo Sánchez, a un Consell Rector sobre els fets que impliquen a un menor tutelat en una violació suposadament perpetrada al Parc de Ses Estacions. “Sánchez no ha aclarit res, i s’ha dedicat a tirar balons fora”  

La implicació d’un menor tutelat en un presumpte cas de violació, denunciat per la víctima i conegut a través dels mitjans de comunicació la setmana passada, ha estat l’únic punt de l’ordre del dia de la convocatòria d’un Consell Rector de l’IMAS que s’ha celebrat aquest matí per videoconferència. El Grup Socialista va demanar la convocatòria urgent d’aquesta reunió, atesa la manca d’informació sobre el cas de part dels responsables de l’IMAS.

Acabat el Consell Rector extraordinari, la consellera socialista Sofia Alonso s’ha mostrat “preocupada per les respostes vagues del conseller Guillermo Sánchez, que ha evitat entrar a fons en la qüestió”. Alonso no ha obtingut resposta sobre si en la gestió de menors amb mesura de tutela “es segueixen els protocols marcats a partir de la feina que es va fer amb la Comissió d’Experts sobre Menors de la passada legislatura. “A partir de la formació i de la figura dels referents instituïts als centres, nosaltres volíem saber si es van detectar pistes sobre el comportament dels menors implicats”, ha afirmat la consellera socialista, que ha lamentat que Sánchez “no ha dit res de tot això”.

Alonso ha al·ludit a la manca de transparència de l’IMAS en la gestió d’aquest cas, que contrasta amb la propaganda electoral de Galmés “que es va presentar com el gran protector de la infància, i en aquest cas no l’hem sentit donar cap explicació”.

Alonso ha qüestionat l’eficàcia de l’actual organigrama de l’IMAS que ha desdoblat les direccions insulars, una per infància i l’altra de família, que tenen atribucions en matèria de menors tutelats. “Han diversificat les competències de tutela de les de gestió dels centres de menors, i això ens està generant dubtes”.

Leave a Reply