Els Socialistes de Mallorca inicien contactes per defensar l’actual Proposició de Llei de la Serra de Tramuntana, i insten la seva remissió immediata al Parlament

La portaveu del socialistes al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha defensat avui a Sóller que la proposició de Llei de la Serra de Tramuntana aprovada pel Consell al final de la passada legislatura és “la millor manera de que el Consell tingui eines vàlides per aplicar en temes com l’incivisme o per impulsar l’activitat sostenible a la Serra”

Els Socialistes de Mallorca han iniciat una roda de contactes amb diferents agents socials, econòmics i empresarials que desenvolupen la seva activitat a la Serra de Tramuntana. Avui la portaveu del Grup de Consellers Socialistes, Catalina Cladera, ha girat visita a la Cooperativa Agrària de Sóller, on ha estat rebuda pel seu responsable, Miquel Gual.

Cladera ha recordat que “la Proposició de Llei que vam aprovar al Consell el passat 29 de març és una norma molt consensuada i treballada entre molts d’agents de la Serra, dins del Consorci, i permet donar solucions a diferents temes que ara estan en discusió, com les demandes dels Indignats Ma-10”. La portaveu dels socialistes del Consell ha criticat que PPVOX es plantegi ara “començar de bell nou tot un procés legislatiu per fer una nova Llei”, un fet que retardaria qualsevol solució a temes puntuals que poden tenir sortida amb el text ja aprovat i que està llest per a la seva entrada a tràmit al Parlament.

“El sr. Galmés a l’oposició i el batle d’Escorca i nou Director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas van fer boicot a la Llei de la Serra en període electoral, argumentant que el text aprovat no havia estat consensuat, quan això no era cert”, ha afirmat Cladera. “Seria una irresponsabilitat greu tornar a iniciar un procés de redacció d’una llei, mentre que la ciutadania espera que el Consell actuï en tota uns sèrie de temes que afecten la vida dins de tota l’àrea de protecció de la Serra, davant els quals el sr. Galmés es posa de perfil”, ha dit Cladera. La portaveu socialista ha reclamat que la Proposició de Llei actualment ja aprovada es remeti al Parlament “immediatament” per prosseguir la seva tramitació.

El pròxim dia 9, el grup socialista al Consell de Mallorca presentarà una moció al pròxim ple de la institució per instar a què es continuï la tramitació de l’actual Llei del Paisatge Cultural de la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat.

La Proposició de llei va ser aprovada pel ple del Consell el passat més de març i ara hauria d’entrar a tràmit al Parlament pel seu debat i aprovació posterior. Comptant el tràmit d’esmenes on la Proposició podria ser modificada, la Llei de la Serra podria estar en vigor dins de 2024.

Leave a Reply