Els Socialistes de Mallorca insten al Consell a denunciar la invasió de competències que suposa el Decret llei del GOIB sobre Habitatge.

L’Executiva dels Socialistes de Mallorca analitza els primers 100 dies de governs de PPVOX a ajuntaments, Consell i Govern, i alerta del risc d’aplicar una normativa en matèria d’habitatge “especulativa, que passa per sobre de les competències dels Consells en matèria de Territori i genera inseguretat jurídica als ajuntaments, que no en compte a les persones que més necessitat tenen per trobar un lloc digne per viure, i que beneficia clarament al sector privat”, segons la Secretària general de la FSM, Catalina Cladera.

La recent promulgació del Decret Llei d’Habitatge per part del Govern ha centrat part del debat, per una decisió que esborra la política de promoció d’habitatge social que s’havia fet durant els darrers 8 anys, i que posa el focus de la promoció a preu taxat en mans de les immobiliàries i les promotores privades. Cladera ha criticat que la normativa envaeix les competències dels consells en totes les qüestions que es refereixen a urbanisme, que han d’exercir en exclusiva les institucions insulars. “No hem sentit dir res al sr. Galmés sobre aquesta invasió de competències”, que més en concret afecten temes com la concessió de cèdules d’habitabilitat que encobreix una amnistia de fet a les edificacions que han quedat fora d’ordenació o la requalificació d’establiments hotelers obsolets per a fer-hi habitatges, que es deixa en mans de cada ajuntament sense que hi hagi cap seguretat jurídica en la seva aplicació.

En l’informe de gestió, la Secretària general de la FSM, Catalina Cladera, ha fet referència als “nyaps d’un Govern i un Consell sense cap programa” que no te cap altra objectiu fer contenta a l’extrema dreta que els fa suport, en temes en què s’ha retrocedit en matèria de llengua i identitat, mobilitat, fiscalitat o igualtat.

Cladera també ha destacat la “manca de Transparència al Consell de Mallorca” com una de les constants d’aquests primers 100 dies, que en aquest temps no ha estat capaç de posar en marxa el Portal que ha d’oferir els ciutadans la informació de gestió de la institució. Un fet que Cladera ha posat en el centre de casos com el de la dimissió de la cap de gabinet de la conselleria d’Habitatge del GOIB, per haver compatibilitzat aquesta feina amb la de consellera electa al Consell de Mallorca pel PP. “És inacceptable que el sr. Galmés hagi mirat cap a l’altra banda en aquest cas, i també en el del Secretari tècnic del departament de Territori”, que simultàniament manté el càrrec de secretari d’un col·legi oficial professional, sense que hi hagi cap actuació de part de l’equip de govern PPVOX.

Finalment la Comissió Executiva de las FSM ha aprovat una proposta de resolució presentada per les Joventuts Socialistes, que insta a la restitució de les activitats de formació i conscienciació sobre el canvi climàtic per a joves i alumnes de primària i secundària de Mallorca, que recentment han estat eliminades del catàleg d’activitats del departament de Medi Ambient, sota el control d’un conseller de VOX, que nega els efectes del canvi climàtic.

Leave a Reply