Els Socialistes de Mallorca reclamen al Consell que no es deixi perdre el projecte del plató audiovisual Mallorca Green Film Studios a Marratxí

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Marratxí, Miquel Cabot, han alertat del risc de perdre inversions europees ja compromeses per fer realitat un projecte posat en marxa durant la passada legislatura, que suposarà una gran empenta per a tot el sector audiovisual a tota l’illa. Cladera ha mantingut una reunió amb representants del sector que es manifesten favorables al projecte.

L’Ajuntament de Marratxí, amb Miquel Cabot com a batle, va aprovar la cessió al Consell de Mallorca d’un solar de 10.000 metres quadrats al Polígon de Can Rubiol, per a la construcció del Mallorca Green Film Studios, un complex dedicat a la producció audiovisual amb més de 6000 metres quadrats destinats a platós, realització, vestuaris i altres serveis auxiliars. Per aquest projecte es varen disposar partides econòmiques al Consell de Mallorca per valor global de 4,9 milions d’euros, corresponents a les anualitats de 2022 i 2023.

Els socialistes de Mallorca temen ara que tot aquest projecte quedi en un no-res per culpa de la desídia de l’actual equip de govern PPVOX a la institució Insular. “La setmana passada el sr. Galmés va ser a Marratxí, i en cap moment es va referir a aquest projecte”, ha afirmat Catalina Cladera, a peu del solar esmentat. “Es tracta d’un gran projecte per Marratxí i per tota Mallorca, per un sector en creixement com és l’audiovisual” ha dit la portaveu socialista, que ha expressat el desig que l’actual equip de govern PPVOX segueixi endavant amb aquests Mallorca Green Film Studios, i “que no deixi perdre el finançament que ja està compromès.

Cladera ha aprofitat la visita a Marratxí per mantenir una trobada amb membres del sector audiovisual e Mallorca. “Ens temem que el sector audiovisual de Mallorca deixi de ser una prioritat pel Consell” ha dit Cladera, per que en els primers 100 dies de mandat de PPVOX “no se n’ha fet menció”. L’actual portaveu socialista a Marratxí, Miquel Cabot ha al·ludit a la importància estratègica del projecte que va motivar que “l’Ajuntament fes una cessió d’aquest solar al Consell de Mallorca durant la passada legislatura”, i ha coincidit amb Cladera amb reclamar que es tiri endavant la infraestructura.

Un projecte en tres fases

El projecte inicial del Mallorca Green Film Studios elaborat des de la Mallorca Film Commission del departament de Turisme del Consell compta amb tres fases definides de construcció:

  • La primera , per fer un centre de serveis audiovisuals, amb un edifici de 3 plantes i 1.400 m2 que inclou co-working, producció, realització, camerinos, maquillatge, decorats i tallers.
  • Una segona fase que comprèn un plató inundable de 1.500m2
  • I una tercera fase amb la construcció d’un plató diàfan de 3.000m2

Amb el Mallorca Green Film Studios, Marratxí i Mallorca comptaran amb un dels estudis més grans i moderns de tot l’Estat, amb part de finançament dels Fons Next Generation, i que dota a Mallorca d’un complement tècnic ideal a la industria del cine, la publicitat i les sèries per plataformes i televisió, que ja són atretes a l’illa pel seu immillorable posicionament com a plató natural.

Leave a Reply