Els socialistes de Mallorca modernitzaran tot el sistema de sanejament i canalització d’aigua de l’illa

La mesura inclou la digitalització i eficiència de la xarxa, els comptadors i les captacions d’aigua. La presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha destacat que “és una inversió molt necessària per lluitar contra el canvi climàtic”

La presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha anunciat que s’invertiran 40 milions d’euros en els pobles de Mallorca per modernitzar tot el sistema de sanejament i canalització d’aigua de l’illa (digitalització i eficiència de la xarxa, els comptadors i les captacions d’aigua). Cladera ha comentat que “és una inversió molt necessària per lluitar contra el canvi climàtic”.

A més, Cladera també ha anunciat que “els socialistes durem endavant un projecte de 7 milions d’euros, dels quals 5 seran finançats  amb Fons Europeus, per digitalitzar la xarxa d’aigua i ajudar a reduir les fuites d’aigua de 22 municipis de Mallorca, entre els quals hi ha Campos, que és el municipi que més pèrdues d’aigua que té un 70% de fuites, segons dades de recursos hídrics”.

Cladera ha afegit que “els socialistes som conscients de la necessitat de lluitar contra les conseqüències del canvi climàtic. En aquest context cada vegada més l’aigua és un bé escàs que hem de gestionar amb responsabilitat i eficiència, i quan parlam de sostenibilitat un repte pendent són les fuites d’aigua”.

A més, la  presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha fet incís en que “és una inversió que cal fer, però sabem que no tots els ajuntaments poden fer front a aquestes obres per les dificultats tècniques i l’elevat cost. Per això, els socialistes adoptarem les mesures oportunes i aportarem el finançament necessari per optimitzar el cicle de l’aigua, reduir les fuites i digitalitzar les xarxes d’abastiment municipal”.

D’altra banda, Cladera ha destacat que “Artà és un dels municipis referents pel que fa a la inversió amb aigua, Manolo Galán com a batle, ha fet una aposta valenta en aquest tema. Des del Consell de Mallorca, en total, hem invertit 150 milions d’euros als municipis. Molts d’ells han dedicat part d’aquests doblers en la millora del cicle de l’aigua dels seus pobles”.

Per la seva banda, el batle d’Artà i candidat a la reelecció, Manolo Galán, ha explicat que “aquesta legislatura hem centrat esforços en millora el cicle de l’aigua d’Artà. Hem renovat canonades, renovat comptadors i cercar noves fonts de captació d’aigua. Invertir en el cicle de l’aigua és fonamental, la propera legislatura seguirem apostant per aquesta millora del cicle de l’aigua”.

Leave a Reply