Els Socialistes de Mallorca participen en l’Assemblea de batles i batlesses organitzada pel Consell de Mallorca

En la trobada extraordinària s’ha explicat als batles i batlesses els quatre punts més urgents i d’actualitat del Consell de Mallorca

Els batles i batlesses socialistes i diferents membres de la Federació Socialista de Mallorca han participat en l’Assemblea organitzada pel Consell de Mallorca per explicar i posar en comú els quatre punts més urgents i d’actualitat de la institució.

En l’Assemblea, hi ha participat el Vicesecretari General Territorial de la Federació Socialista de Mallorca i batle de Marratxí, Miquel Cabot. “Aquesta Assemblea és molt important pels batles de Mallorca ja que, tots i totes podem expressar les nostres opinions, a més, el Consell de Mallorca ens explica les tasques que estan fent” ha comentat Cabot.

Mesures per la situació generada per la guerra d’Ucraïna

 El primer punt que s’ha tractat en l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca és el Pla de Mesures que s’ha presentat per mitigar els efectes de la guerra d’Ucraïna. Miquel Cabot ha destacat que “avui parlam d’un tema molt important com són les ajudes i tot el Pla de Mesures per la guerra d’Ucraïna. Els socialistes hem demostrat que davant les crisis presentam ajudes per no deixar a ningú enrere i que estam al costat de la gent”.

La Secretària General de la Federció Socialista de Mallorca i Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha declarat que “el Pla de Mesures que hem fet és un Pla inicial i obert que anirem ampliant. De moment, és un Pla de 23 mesures amb un valor de 44 milions d’euros que es distribueix en tres blocs: mesures econòmiques, mesures socials i mesures humanitàries”.

Reglament dels centres 0-3 anys

Un altre punt important que s’ha tractat en la jornada d’avui és la regulació dels centres infantils de 0 a 3 anys per millorar l’atenció dels nins i nines de Mallorca i garantir la conciliació familiar.

La Secretària General de l’Agrupació Socialista de Campanet i batlessa del poble, Rosa Maria Bestard ha fet incís en què “estam d’enhorabona amb aquesta mesura que s’ha implantat des del Consell de Mallorca i també des de l’IMAS, que s’hi ha fet molta feina, donant un espai de participació a entitats i col·lectius que fan feina amb els nins i nines de 0 a 3 anys perquè aquests centres puguin atendre a nivell assistencial i educatiu als infants de 0 a 3 anys”.

Pla de mesures antifrau per a la gestió dels Fons Next Generation

 El Vicesecretari General Sectorial de la Federació Socialista de Mallorca i conseller de Presidència, Javier de Juan, ha explicat el darrer punt de l’Assemblea, el pla de mesures antifrau dels Fons Next Generation de la Unión Europea per garantir el correcte ús d’aquests fons.

El Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma i batle de la ciutat, José Hila, ha volgut valorar aquest punt: “els Fons Next Generation són una oportunitat històrica, per això cal fer una bona gestió d’aquests fons. El Consell de Mallorca ha demostrat estar al costat dels Ajuntaments, especialment dels més petits, que els ajudarà en la gestió d’aquests Fons”.

El darrer punt que s’ha tractat en l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca celebrada al Parc Bit és l’adhesió al conveni amb Correus per a la instal·lació de caixers automàtics a nuclis que no en disposen.

Leave a Reply