Els Socialistes de Mallorca remarquen el paper de les dones en política i les polítiques de cooperació en l’àmbit local.

Una moció del Grup Socialista al ple Consell de Mallorca reclama mantenir el programa “Les Elegides”, que durant la passada legislatura va propiciar trobades entre dones polítiques en càrrecs electes de diversos punts del món, per afrontar temes de política local des de l’òrbita del feminisme i la participació.

El ple del Consell de Mallorca d’aquest dijous s’ocuparà del paper de les dones electes en les seves comunitats respectives. Una mirada de gènere per fomentar l’acció feminista dins el cooperativisme en l’acció política allà on una dona és escollida per exercir un càrrec polític a nivell local. Així ho defensa una moció del Grup Socialista al Consell de Mallorca, que aquest dijous defensarà la consellera Beatriu Gamundí.

“Considerem imprescindible que el Consell de Mallorca reforci el seu compromís amb la cooperació i el feminisme, aprofitant al màxim els recursos i eines dels quals disposa” ha dit Gamundí, qui ha recordat que durant la passada legislatura el Consell ja va explorar aquest camí d’empoderament polític de les dones a través de l’experiència “Les Elegides” que ara es proposa recuperar. El projecte de “Les Elegides”, en la I Trobada internacional de dones electes, va comptar amb la participació de dones electes de l’àmbit municipal dels Països del Sud, d’Europa, Balears, i especialment, Mallorca i va esdevenir un punt de partida per treballar en l’equitat en els espais de decisió.

En el marc d’aquest grup motor es manifesta la necessitat de poder impulsar la creació d’una associació de dones electes en l’àmbit local de Mallorca, en concret dins de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) que aglutini totes les regidores, batlesses i conselleres insulars de l’illa.

D’igual manera la formació contínua en aquests temes és essencial per a garantir una acció efectiva i coordinada, així com per a promoure una cultura d’igualtat i respecte en tots els àmbits de la societat. Per això la consellera socialista aposta per “emprar les eines que hem creat a través del Fons Mallorquí de Cooperació, l’Aula Varela i la mateixa FELIB, per promoure la formació centrada en el feminisme i el cooperativisme al servei de les polítiques locals”.

La primera trobada de Les Elegides va tenir lloc a Mallorca el mes de novembre de 2022, i comptà amb la presència de representants polítiques de Bolívia, el Líban, Palestina, Níger, el Perú, Senegal, Marroc, Suècia o Ucraïna, així com també de regidores i batlesses de Mallorca, i aconseguí fer visible la participació de les dones en la presa de decisions i crear xarxes de col·laboració.

Leave a Reply