Els Socialistes de Maria es desmarquen del projecte de nou Pla General del municipi perquè presenta “moltes deficiències”, i aposten per una nova redacció amb el consens dels ciutadans.

El Grup Socialista al Consell s’ha oposat al posicionament de PPVOX a la Comissió Insular d’Urbanisme, que s’ha mostrat permissiu amb la continuïtat del projecte del nou Pla General i del Pla d’Ordenació per Maria de la Salut, malgrat que l’informe de Ponència tècnica hi ha detectat prop de 200 objeccions al redactat i ha formulat esmenes a més de 30 articles de les normes urbanístiques proposades per l’Ajuntament de Maria. Catalina Cladera aposta per que es faci “una nova redacció del Pla General de Maria des de zero”, mentre que secretari general dels Socialistes de Maria, Rafel Aulet, lamenta que el “batle Ferriol hagi pogut presentar al Consell un projecte mal fet que no te en compte el consens de la majoria del poble”.   

Els Socialistes de Maria de la Salut no comparteixen ni les formes ni el fons amb que l’actual batle ha gestionat el procés de redacció del nous Pla General i Pla D’Ordenació Urbana del municipi. Aquest divendres el Grup Socialista al Consell de Mallorca s’ha oposat al pronunciament de l’equip de govern de PPVOX sobre un informe de Ponència Tècnica del projecte de nou planejament que ha detectat prop de 200 objeccions i més de 30 articles esmenats de les normes urbanístiques proposades pel document presentat per l’Ajuntament. Malgrat això la majoria PPVOX al Consell ha resolt que es continuï la tramitació. Un fet criticat pels socialistes.

“Creiem que aquest document no pot seguir endavant, per que les correccions que s’han de fer són suficientment importants com per que tot l’expedient es refaci de nou i es torni a aprovar inicialment a l’Ajuntament de Maria”, ha dit la portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en acabat de la sessió de la CIOTU.

Cladera s’ha referit a què el projecte que finalment s’ha presentat “no recull l’esperit que inicialment es va tenir per saber l’opinió de tots els mariandos, a través de la participació oberta que vàrem promoure durant la passada legislatura”.

Els socialistes creuen que el nou equip del batle Jaume Ferriol ha triat un projecte de PGOU per Maria que “no respecta la voluntat popular, per que contempla un increment poblacional enorme, superior als 1000 habitants pels pròxims anys a un poble que ara just supera els 2.000 residents, no detalla adequadament com s’ha de fer i no justifica prou a on”.

El Secretari general dels socialistes de Maria, Rafel Aulet, ha criticat la postura del batle, “que com a president de la FELIB hauria d’haver presentat al Consell un document de planejament més acurat, per representar un mirall respecte la resta de batles de Mallorca”. Per Aulet, més enllà de les enormes deficiències que presenta el document de Ponència Tècnica de la CIOTU, “el pitjor és que ha fet malbé un procés participatiu que havíem dut de la ma del Consell durant la passada legislatura, per que entre tots els residents de Maria es pogués triar el millor projecte de Pla General”, el document mestre que ha de regir l’urbanisme del poble durant els pròxims anys.

Aulet ha fet referència, precisament, a les crítiques al projecte que s’han fet sentir des de la Plataforma de veïns, amb els quals “compartim la preocupació per la deriva que ha pres el nou Pla General en aquesta nova legislatura”.

Leave a Reply