Els socialistes de Santanyí reclamen a l’Ajuntament una acció urgent davant la invasió de galls i gallines en els carrers de Cala d’Or

Tino Davia: “Apel·lem a l’Ajuntament de Santanyí perquè consideri mesures addicionals, com ara reubicar aquests ocells en entorns rurals més adequats, on puguin viure sense causar molèsties als residents i turistes de Cala d’Or”

Els socialistes de Santanyí exigeixen una acció massiva, urgent i contundent per part de l’Ajuntament per a abordar el creixent problema de la proliferació descontrolada de galls i gallines als carrers de Cala d’Or, fonamentada en les nombroses queixes rebudes per part dels veïns i les múltiples problemàtiques que això està generant.

El regidor del PSIB-PSOE a l’Ajuntament de Santanyí, Tino Davia, va presentar recentment davant el ple de la corporació una pregunta relacionada amb la problemàtica de l’augment de galls i gallines als carrers, després de les nombroses queixes rebudes per part dels residents. Davant la falta d’informació sobre les mesures preses per l’equip de govern, Davia va sol·licitar conèixer el número total d’aquests ocells als carrers, especialment prop dels punts de recollida d’escombraries, i va demanar solucions i alternatives concretes per a abordar aquest problema.

Els veïns han proporcionat al PSOE de Santanyí una gran quantitat de vídeos i fotos que mostren la presència de galls i gallines deambulant pels carrers i alimentant-se dels contenidors d’escombraries. A més, els socialistes es van desplaçar aquesta setmana fins a Cala d’Or per a verificar personalment la situació, constatant la presència de desenes d’aquests animals i el soroll eixordador generat pels seus cants.

Davia ha assenyalat que ” és evident que ens enfrontem a un problema urgent de salubritat i soroll en Cala d’Or. Per aquesta raó, el PSOE de Santanyí ofereix la seva col·laboració a l’equip de govern per a trobar una solució efectiva a aquesta greu situació que afecta cada dia més al nostre municipi turístic”.

El PSOE de Santanyí entén que els esforços realitzats fins a la data per la Fundació Natura Parc i l’Ajuntament per a abordar aquesta qüestió, no han estat suficients. Es necessita una acció més decidida i coordinada per a trobar una solució sostenible a aquest problema.

Tino Davia ha declarat que “apel·lem a l’Ajuntament de Santanyí perquè consideri mesures addicionals, com ara reubicar aquests ocells en entorns rurals més adequats, on puguin viure sense causar molèsties als residents i turistes de Cala d’Or. A més, instem l’administració local a explorar opcions que permetin l’adopció responsable d’aquests exemplars per part de persones interessades”.

Davia ha afegit que “és crucial abordar aquest problema no sols pel benestar dels residents, sinó també per la imatge turística de Cala d’Or, que podria veure’s afectada negativament per aquestes situacions incòmodes per als visitants”.

El PSOE de Santanyí està compromès a treballar en col·laboració amb l’Ajuntament i altres parts interessades per a trobar una solució efectiva i respectuosa amb el benestar animal, garantint al mateix temps la tranquil·litat i la qualitat de vida dels habitants de Cala d’Or.

El portaveu socialista municipal ha fet incís en què “volem deixar clar des del principi que busquem solucions per a aquests animals que evitin el seu sofriment, rebutjant qualsevol mesura que impliqui el seu sacrifici. En el seu lloc, advoquem per traslladar-los a l’entorn rural adequat i fins i tot oferir la possibilitat d’adopció a través de famílies d’acolliment”.

Davia ha conclòs que “és imperatiu actuar de manera immediata i coordinada per a abordar aquesta problemàtica, garantint el benestar dels residents, el respecte a l’entorn i la preservació de la imatge turística de Cala d’Or”.

El PSOE de Santanyí reitera el seu compromís amb la defensa dels interessos dels veïns i veïnes de Cala D’or i continuarà treballant en col·laboració amb totes les parts involucrades per a trobar una solució justa i sostenible a aquest problema.

Leave a Reply