Endavant denuncia la falta de transparència de l’Ajuntament de Ses Salines a l’hora de presentar informes sensibles

L’agrupació progressista Endavant fa un any que demana reiteradament sol·licituds de còpia d’uns informes per fiscalitzar l’activitat de l’equip de govern, atès que ja havien trobat indicis d’irregularitats en la contractació en anteriors informes. El consistori encara no ha enviat els citats informes a l’agrupació

L’agrupació progressista Endavant denuncia que l’Ajuntament de Ses Salines encara no els ha enviat els informes d’intervenció que porten sol·licitant còpia, repetidament per escrit, des de fa un any. L’objectiu d’Endavant és fiscalitzar possibles irregularitats en la contractació a l’Ajuntament de Ses Salines, mitjançant uns informes d’intervenció municipal, anomenats col·loquialment ‘reparos’.

El portaveu d’Endavant, Bernat Roig, ha declarat que “fa un any, arran d’uns informes, vam detectar possibles irregularitats en contractacions. Poc després vam sol·licitar més informes d’intervenció per continuar investigant. En concret, vam sol·licitar que se’ns remetessin tots els informes de ‘reparos’ (informes d’objecció de l’omissió de la funció interventora), però un any després, i a pesar d’haver reiterat la demanda per escrit en diverses ocasions, encara no ens han passat la informació”.

Segons ha comentat Roig, “des d’Endavant pensem que l’equip de govern podria ocultar informació delicada sobre la seva gestió. Arribem a aquesta conclusió després de veure, any rere any des que governa el PP, que els informes d’objecció de la funció interventora s’han disparat, arribant de mitjana anual a diversos informes contraris per mes. Com a oposició tenim el dret i el deure de revisar aquesta documentació”.

Roig ha afegit que “des d’Endavant hem sol·licitat aquesta informació en diverses ocasions al llarg del darrer any. La primera va ser el març del 2023 i les darreres sol·licituds són dels mesos de gener i febrer de 2024. Encara no hem rebut la informació sol·licitada”.

Per altra banda, des d’Endavant han explicat que hi ha més informació que s’ha sol·licitat i de la qual no s’ha donat resposta. L’altre cas és sobre l’estat d’execució dels pressupostos en data de juny de 2023, just després del canvi de legislatura. “Vàrem fer aquesta petició perquè estàvem convençuts que l’equip de govern ja havia eixugat gran part del pressupost municipal per beneficiar-se’n electoralment. Volíem comprovar-ho per nosaltres mateixos, però les sospites se’ns han reforçat després de veure la gestió en nombres negatius de l’any 2023. No ajuda el fet que tampoc ens hagin volgut passar aquesta informació el dia d’avui” han assenyalat des d’Endavant.

El portaveu d’Endavant ha conclòs que “tot plegat no és més que una revelació de la falta de transparència i de l’obscurantisme de l’equip de govern, a més de l’ús partidista que fan de l’administració pública. El fet de no compartir aquesta informació demostra que no es senten segurs ni orgullosos d’ensenyar obertament la seva gestió, a pesar de les notícies d’autobombo, ja que centren els seus esforços a tapar errades pròpies i en obstaculitzar els drets de l’oposició a tenir accés a la informació”.

Leave a Reply