Els socialistes denuncien que PPVOX abandona el projecte de reconversió de la central tèrmica d’Alcanada

La secretària general de la FSM, Catalina Cladera, i el regidor socialista a Alcúdia, Joan Gaspar Vallori, han anunciat sengles iniciatives als plenaris municipal i insular.

El projecte de reconversió de la Central d’Alcanada en un centre de desenvolupament de les energies verda i blava, i de descarbonització de la mar “esta en perill.” Així ho ha denunciat la portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, després de comprovar que els primers sis mesos de mandat aquest projecte “no és una prioritat per al Consell de Mallorca”.

Per aquest motiu el ple municipal d’Alcúdia d’aquesta setmana i el del Consell de Mallorca de la setmana entrant abordaran sengles mocions socialistes de suport a les actuacions previstes dins del complex de l’antiga central elèctrica, que en 2022 va ser adquirida pel Consell de Mallorca i sobre la que hi ha un projecte de reconversió en marxa, amb finançament de 4,2 milions d’euros compromès que provenen dels Fons de Transició Justa del Govern d’Espanya.

Els socialistes exigiran que el Ple de l’Ajuntament d’Alcúdia i del Consell de Mallorca, que la institució insular doti pressupostàriament i iniciï els treballs de descontaminació de l’antiga central d’Alcanada (Alcúdia) abans que finalitzi el primer semestre de 2024. Unes obres ja planificades en la passada legislatura que no han tingut cap continuïtat si es té en compte l’absència de partida inicial en el pressupost de 2024.

La voluntat dels socialistes és la de “posar en valor aquesta infraestructura i treballar de forma coordinada amb l’Ajuntament d’Alcúdia, el govern de les Illes Balears i el Govern d’Espanya per dur a terme el projecte estratègic de recuperació i reindustrialització de l’antiga central d’Alcanada en les energies verdes i blaves, per potenciar la descarbonització de la mar.

Cladera ha manifestat l’alarma per la situació de la central en els darrers actes vandàlics que ha patit el recinte: “han hagut d’actuar d’emergència per evitar les intrusions descontrolades a l’interior”.

Joan Gaspar Vallori, regidor del PSIB a Alcúdia, ha recordat la importància que té aquest projecte pel municipi, i lamenta que després de l’impuls donat a la reconversió de l’antiga central durant la passada legislatura, l’actual govern municipal se’n renti les mans i no en vulgui saber res.

Leave a Reply