Homs:”un vot ferm i decidit al PSOE aquest 9J aturarà l’onada ultra que vol fer implosionar el projecte europeu des de dins”.

La candidata socialista a la llista europea del PSOE per les Eleccions Europees del 9J, Alícia Homs, i el secretari d’organització del PSIB, Cosme Bonet, defensen que els socialistes suposen una garantia per seguir mantenint intecte el projecte europeu forjat per unir un continent a partir en una valors de concòrdia, pau i Democràcia, a partir de les cendres de la destrucció de la IIª Guerra Mundial.

El Mur de la Memòria del Cementiri de Palma enalteix i dignifica la vida (i la mort per assassinat) de centenars de demòcrates que van pagar amb la seva vida la defensa d’uns ideals demòcrates a Mallorca, mort per la barbàrie feixista durant la repressió desfermada a ran del cop d’Estat franquista de 1936 i la repressió posterior. Amb aquest potent rerefons, els Socialistes de Balears defensen avui una Unió Europea sostinguda precisament en els valors de concòrdia, pau i Democràcia que van permetre refer un continent desfet després de la destrucció causada per la Gran Guerra. “Són unes eleccions crucials, les del 9J”, ha dit la candidata socialista Alícia Homs, per que ens juguem que “l’extrema dreta entri amb força a les institucions europees i les faci implosionar des de dins”. Homs ha apel·lat a un vot sòid i contundent cap al PSOE per que “és la millor opció per defensar aquest projecte europeu que tant ens ha costat posar dempeus, sobre uns valors amb els quals els socialistes ens sentim identificats”.

La candidata socialista ha defensat que el PSOE és “l’única opció” que pot aconseguir mantenir a ratlla l’extrema dreta a Europa”, per que s’ha demostrat que el PP a Espanya ha pactat amb VOX allà on ha pogut, i ho seguirà fent per tal d’aconseguir major quota de poder.

Cosme Bonet, per la seva banda, ha referendat aquest mateix argument, en referir-se als socialistes com ‘l´única opció europeïsta que pot plantar un mur de contenció davant l’auge de l’extrema dreta”. Ha recordat com “les dretes competeixen per veure qui són més amics de Meloni, Orban, Milei o Le Pen”, que són els hereus dels Hitler, Mussolini i Franco.

El dirigent socialista ha recordat que aquesta simbiosi entre PP i ultradreta ha forjat governs a Balears i a Mallorca, que han propiciat retrocessos en el reconeixement de les víctimes del feixisme: “PP i VOX han iniciat la derogació de la Llei de Memòria Democràtica; per primera vegada l’Ajuntament de Palma no ha fet suport a l’homenatge del 24 de febrer a quatre republicans com Alexandre Jaume, Emili Darder, Antoni Maria Ques i Antoni Mateu, en aquest mateix Mur de la Memòria; o han protegit monuments feixistes com el de Sa Feixina”.

Motius més que suficients per a què “aquest 9J hi hagi molta gent que es mobilitzi i que voti PSOE, per seguir defensant els valors sobre els quals s’ha fundat l’Europa que tots coneixem”.


Leave a Reply