Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) reivindiquen la salut mental com a política juvenil prioritària en l’acció de govern

L’organització juvenil socialista ha organitzat un acte centrat en la salut mental i la prevenció del suïcidi en el qual també ha participat la presidenta dels Socialistes de Mallorca i consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) han celebrat un acte públic per debatre sobre la rellevància que tenen en la joventut les polítiques dirigides a promoure la salut mental i la prevenció del suïcidi.

A més de comptar amb expertes del sector, l’acte s’ha desenvolupat en el marc d’un nou grup de treball de salut mental que l’organització ha constituït per analitzar i elaborar propostes i mesures que conformaran el futur programa jove de les eleccions de maig de 2023.

La presidenta de la Federació Socialista de Mallorca i consellera de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, Patrícia Gómez, ha presentat aquest acte, en el qual ha agraït als joves que hi han participat “que parlin amb molta llibertat, amb confiança i amb una mirada molt constructiva” sobre els temes que més preocupen la seva generació, especialment la salut mental i el benestar emocional.

Gómez ha recollit les seves propostes i els ha explicat les mesures posades en marxa pel Govern, ja que “la millora de la salut mental i el benestar emocional és un objectiu molt prioritari per al Govern”, alhora que ha destacat que “estic segura que formarà una part molt important dels programes electorals”.

Per la seva banda, el secretari general de JSIB i diputat al Parlament, Ares Fernández, ha destacat que “una de les conseqüències més evidents de la pandèmia ha estat l’aflorament dels problemes de salut mental que patim els i les joves”. Fernández ha afegit que “des de les institucions s’ha de continuar treballant amb més empenta per garantir el benestar emocional davant la incertesa constant que pateixen les persones més vulnerables”.

Finalment, Fernández ha afirmat que “davant les esgarrifoses dades de suïcidi juvenil que s’han donat recentment cal recordar que la conscienciació i la desestigmatització de la salut mental poden salvar vides”.

Leave a Reply