L’Executiva dels Socialistes de Mallorca reclama que no es derogui la Llei de Memòria Democràtica de Balears.

L’òrgan directiu de la Federació Socialista de Mallorca aprova una resolució que insta al Govern a no derogar aquesta norma aprovada per consens en 2018. La Secretària general de la FSM, Catalina Cladera palesa el retrocés en matèria de restabliment de la Memòria Democràtica a Mallorca propiciat per la dependència de VOX per mantenir el Govern i el Consell de Mallorca i ha afirmat que el partit està estudiant el recurs a la decisió del Govern d’arxivar la denúncia dels Socialistes per apologia del franquisme. 

Cladera també ha lamentat que PPVOX hagin sentenciat la Oficina Anticorrupció de les Illes Balears, que impedirà que aquest organisme pugui investigar sobre el suposat cas de funcionament il·legal de l’agroturisme d’Andratx promogut per Jaume Porsell, ex batle de la localitat del PP, i actualment director general de transparència del govern de Marga Prohens.  

La Comissió Executiva de la FSM ha aprovat una resolució que palesa el retrocés que viu Mallorca en matèria de recuperació de la Memòria Democràtica, sota els governs de PPVOX. “Els socialistes de Mallorca  ens rearmem amb els valors que suposen la dignitat de les víctimes i la Memòria Democràtica”, ha dit Cladera que ha presentat una resolució per instar Govern i Parlament a no derogar la Llei 2/2018 de Memòria Democràtica de les Illes Balears; a rebutjar les manifestacions de VOX per apologia del cop d’Estat del 36, i la permissivitat de Galmés en el mateix ple del Consell de Mallorca; i a la condemna dels fets del cop d’estat del 1936.

Cladera ha lamentat que el Govern hagi arxivat la denúncia que varen plantejar els Socialistes de Mallorca contra el portaveu adjunt de VOX al Consell per fer apologia del franquisme en el mateix ple de la institució, al president de la institució per no haver-ho impedit. “Estem valorant les opcions de presentar recurs contra la decisió del Govern”, ha dit Cladera. en un procés que no obstant segueix ara el seu curs a Madrid, per la suposada vulneració de la normativa estatal en matèria de Memòria Democràtica en què hauria incorregut Galmés en no haver impedit l’enaltiment del cop d’estat del 1936 que va proferir el portaveu de VOX.

Cladera també ha volgut destacar la involució dels governs de PPVOX en temes de transparència i bon govern, amb el darrer exemple en la implicació de la batlia d’Andratx i del Consell de Mallorca en el cas del funcionament il·legal de l’agroturisme Sa Vinya, relacionat directament amb Jaume Porsell, militant del PP, ex batle de la localitat i actual alt càrrec del Govern Prohens.

Cladera ha demanat la compareixença urgent de Galmés i del conseller José Marcial Rodríguez per explicar en quines condicions s’ha tramitat l’expedient que ha facultat l’inici d’activitat de l’activitat turística de l’establiment sense comptar amb els permisos necessaris. “Tenen l’oportunitat d’explicar-se clarament en aquest tema, per saber com es va atorgar la Declaració Responsable d’Inici d’Activitat Turística, o com es van fer la compra de les 14 places de l’agroturisme al Consorci Bossa Allotjament Turístic que gestiona el Consell de Mallorca”. La SG de la FSM ha lamentat que PPVOX hagin col·laborat en el tancament de la Oficina Anticorrupció de les Illes Balears, que “seria competent per tramitar casos com aquest”.

Leave a Reply