La Federació Socialista de Mallorca constitueix el Grup de Conversa Toni Gelabert ‘Coramet’

L’objectiu principal d’aquest Grup de Conversa és establir una estructura organitzativa dins de la Federació Socialista de Mallorca encarregada d’avaluar les necessitats de les persones grans de Mallorca i  un espai d’encontre i debat

Els socialistes de Mallorca han constituït el Grup de Conversa Toni Gelabert ‘Coramet’, un espai d’encontre i debat que serveix per donar veu a les persones majors de Mallorca i escoltar les seves necessitats. Aquest grup està format per diferents militants històrics del partit socialista.

La Secretària de Repte Demogràfic, Envelliment i Cooperació de la Federació Socialista de Mallorca, Maria Ángeles Fernández, ha explicat que aquest grup de conversa servirà per “reconèixer el capital humà de les persones grans del nostre partit com agents de canvi”.

A més, Fernández ha afegit que es visibilitzaran les accions i aportacions d’aquest grup amb l’objectiu d’aconseguir un entorn amigable per a les persones grans dels pobles de Mallorca.

Fernández ha comentat que “un entorn amigable és aquell que afavoreix  els serveis, entorns i estructures potencien l’envelliment actiu; reconeix la diversitat de les persones grans; respecta les seves decisions i forma de vida; promou la seva inclusió.; reorganitza les seves estructures i serveis per tal que siguin accessibles i adaptats a les diferents necessitats i capacitats dels individus i fomenta la seva participació”.

Totes les propostes del Grup Conversa de Toni Gelabert  es traslladaran als diferents  grups del partit tant a nivell orgànic com a nivell institucional (Diputats, Consellers, regidors/ores)  per facilitar la seva posada en marxa o denúncia social.

El nom del Grup de Conversa està dedicat a la figura de Toni Gelabert ‘Coramet’, que fou una persona molt compromesa amb la gent gran. Gelabert va fundar l’Agrupació Socialista de Sineu i fou Secretari General de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT Balears.

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha donat la benvinguda als participants del Grup de Conversa i ha convidat als presents a participar de forma activa i proposar idees que puguin aportar a l’hora d’establir polítiques dedicades a les persones majors.

Leave a Reply