L’Agrupació Socialista d’Alcúdia celebra una jornada de contactes amb la societat civil de la localitat

La portaveu del Grup de Consellers Socialistes, Catalina Cladera, i la regidora socialista d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, lideren la roda de reunions amb treballadors afiliats al sindicat UGT, les associacions de gent gran d’Alcúdia i el Port, les educadores dels centres educatius de 0-3 anys, i amb les Associacions de Famílies dels alumnes de les escoles de primària i de l’institut

L’Agrupació Socialista d’Alcúdia ha celebrat una jornada de feina amb membres de diferents estaments de la societat civil de la localitat, que ha comptat amb la presència de la Secretària general de la FSM, Catalina Cladera, la portaveu socialista a l’Ajuntament, Bàrbara Rebassa, a més del regidor Joan Gaspar Vallori i les conselleres insulars al Consell de Mallorca Beatriu Gamundí i Sofia Alonso.

L’objectiu de la jornada és de de mantenir el contacte a peu de carrer amb la societat d’Alcúdia, en l’inici de la legislatura. Així els socialistes han comprovat la marxa de la temporada turística i de les condicions laborals dels treballadors. L’acumulació de les càrregues de feina en una temporada llarga han estat en el bessó de les principals preocupacions dels representants sindicals d’UGT.

Les Associacions de Gent Gran d’Alcúdia i del Port sumen més de 1.100 socis, i han relatat la dificultat per trobar espais adequats per a la realització de les seves activitats. També han mostrat preocupació per l’estat de la Residència de gent gran del municipi, que roman tancada des de 2021.

Amb les representants dels dos centres 0-3 anys d’Alcúdia s’ha parlat sobre la necessitat de millorar les condicions laborals i salarials de les seves educadores, que recentment han seguit una vaga com a mesura de pressió per la seva situació.

I les representants de les Associacions de Famílies d’Alumnes de les escoles i de l’institut d’Alcúdia han expressat els seus dubtes davant l’inici del curs escolar en temes com el transport escolar, entre d’altres.

La jornada de feina ha culminat amb una reunió oberta a militants de l’Agrupació Socialista d’Alcúdia.

Cladera ha expressat la voluntat de mantenir aquest contacte directe amb la societat civil de Mallorca amb jornades de feina com la mantinguda avui a Alcúdia. De la seva banda, la portaveu municipal, Bàrbara Rebassa i el regidor Joan Gaspar Vallori han apel·lat a la necessitat de seguir endavant amb projectes estratègics per Alcúdia, que el pacte de govern PPVOX, tant a l’Ajuntament com a Consell, poden paralitzar, com la rehabilitació i la conversió de l’antiga central elèctrica d’Alcanada en un nou centre investigador per la descarbonització de la mar. A més Vallori ha criticat l’equip de govern municipal per no haver pres mesures en el cas de les declaracions racistes del regidor responsable de policia i seguretat, en el darrer ple municipal: “el PP defensa VOX i li compra tot el seu marc ideològic, per seguir governant a qualsevol preu”.

Leave a Reply