L’Ajuntament d’Alcúdia no ha estat capaç d’eliminar els grafits que desllueixen les murades després de quatre mesos.

Els Socialistes d’Alcúdia lamenten la passivitat de l’equip de govern alcudienc que descuida el manteniment del patrimoni arqueològic, malgrat les repetides demandes de la portaveu municipal Bàrbara Rebassa.

Les murades medievals d’Alcúdia mostren l’incivisme d’alguns, que a finals de 2023 varen efectuar pintades i grafits que ataquen el patrimoni arqueològic del municipi. La portaveu socialista a Alcúdia, Bàrbara Rebassa ha demanat amb insistència durant tot aquest temps que l’Ajuntament eliminés aquests atacs contra el patrimoni de tots els alcudiencs. Però fins a dia d’avui les pintades segueixen al mateix lloc, a causa de la “deixadesa i la passivitat de l’equip de Govern”. “Fa més de quatre mesos que l’Ajuntament PPVox-UxA no ha estat capaç de fer net les pintades de la  murada” ha afirmat Rebassa, que ha denunciat repetidament la situació en els plens municipals dels darrers mesos.

El nucli de la ciutat d’Alcúdia és Conjunt Històric Artístic, i els trams de les murades formen part dels monuments d’arquitectura militar de Mallorca, i estan protegits sota la figura de Bé d’Interès Cultural, i lògicament gaudeixen del màxim grau de protecció segons el Catàleg del Patrimoni Artístic del Medi Rural i del Sol Urbà.

Naturalment els Socialistes d’Alcúdia estem en contra de la gent que es dedica a atemptar contra el nostre patrimoni, però està clar que l’Ajuntament no ha actuat amb diligència per eliminar les pintades, i molt menys després de que els haguem avisat cada ple des de fa quatre mesos”, ha explicat la portaveu Rebassa.

La socialista ha instat l’Ajuntament a què “netegi de manera urgent els grafits de les murades d’Alcúdia que ofereixen una imatge pèssima del municipi” i que retorni l’esplendor a una de les joies del municipi.

Leave a Reply