Els socialistes celebren la incorporació al pressupost de 68,8 milions d’euros dels romanents de 2020 per pal·liar els efectes de la pandèmia

El PSIB-PSOE ha posat en valor la gestió del Consell i “l’extraordinària celeritat” per liquidar els pressuposts, ja que “permetrà posar molt abans els recursos a l’abast de la ciutadania”

El PSIB-PSOE ha expressat avui la seva satisfacció per la incorporació de 66,8 milions d’euros als pressuposts del Consell de Mallorca provinents del superàvit del 2020.

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha destacat “l’extraordinària celeritat” de la institució insular a l’hora de tancar el pressupost de 2020. Habitualment, les administracions presenten les liquidacions del seu pressupost entre els mesos de març i abril.

Per això, el socialista ha assegurat que “en el context de pandèmia era especialment important accelerar la liquidació, ja que això permet avançar la despesa dels romanents i posar abans els recursos a l’abast de la ciutadania en aquests moments que tanta falta hi fan”.

Alcover ha considerat que “el Consell de Mallorca està fent una gestió de llibre, ja que tots els seus organismes autònoms tenen romanents positius, i aquest és el principal indicador de solvència d’una administració”.

Un altre exemple n’és el termini mitjà de pagament als proveïdors, que “se situa en només 13,9 dies, fet que és de destacar si tenim en compte les dificultats que va imposar el confinament, amb el tancament de les administracions i teletreball dels funcionaris”.

Cal recordar que d’ençà de la declaració de l’Estat d’Alarma, el Consell de Mallorca es va comprometre a accelerar el pagament de les factures per tal de facilitar la liquiditat als proveïdors.

El socialista ha rebutjat també les crítiques del Partit Popular, destacant en positiu l’incompliment de la regla de despesa en 1,5 milions d’euros. Per això, ha assegurat que “enguany la regla de despesa no aplicava gràcies al govern liderat pels socialistes a Madrid”, i, a més, “no s’hagués entès que no haguéssim arribat al límit de despesa possible en un any que tots els recursos a l’abast són imprescindibles”.

D’altra banda, ha contestat al descontentament expressat per VOX davant el fet que s’estiguin “donant subvencions a tort i a dret”, ja que, ha assegurat, “el Pla Mallorca Reacciona és, efectivament, una esmena a la totalitat a l’economia de mercat, i el govern té tot el nostre suport per donar les subvencions que facin falta per ajudar famílies, empreses i treballadors a superar aquesta crisi.

Recursos addicionals

Leave a Reply