PPVOX al Consell pretén fer una nova Llei de la Serra de Tramuntana per afavorir l’especulació urbanística i els usos turístics en rústic.

La portaveu del socialistes al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, denuncia que el nomenament del batle d’Escorca com a nou DI de la Serra de Tramuntana i l’anunci de la tramitació d’una nova Llei de la Serra, obviant la ja redactada, “demostra la voluntat de PPVOX de seguir especulant i urbanitzant Tramuntana”. Els socialistes presenten una moció al ple de novembre de la institució per instar a mantenir el tràmit de l’actual proposició de Llei de la Serra, que a més dona eines per a què el Consell entri a regular els renous i les curses a la carretera Ma-10.

El grup socialista al Consell de Mallorca presentarà una moció al pròxim ple de la institució per instar a què es continuï la tramitació de l’actual Llei del Paisatge Cultural de la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat. La Proposició de llei va ser aprovada pel ple del Consell el passat més de març i ara hauria d’entrar a tràmit al Parlament pel seu debat i aprovació posterior. Comptant el tràmit d’esmenes on la Proposició podria ser modificada, la Llei de la Serra podria estar en vigor dins de 2024.

Però PPVOX al Consell no ha actuat en aquest sentit. La creació la setmana passada d’una nova Direcció insular de la Serra, l’anunci de la redacció d’una nova llei, i el nomenament del batle d’Escorca, Antoni Solivellas fan pensar en un canvi radical d’actitud del Consell al respecte de la protecció de la Serra.

La portaveu socialista, Catalina Cladera, creu que el fet d’anunciar una nova Llei de la Serra suposa que en realitat “PPVOX vol afavorir de nou l’especulació urbanística i els nous usos turístics en sol rústic a la Serra”. Cladera ha recordat que durant la campanya electoral, el candidat del PP ja va anunciar que permetria nous usos turístics a la Serra en sol rústic.

A més, el nomenament de Solivellas com a nou Director insular encarregat de la redacció del nou projecte de llei de la Serra és revelador per que “com a batle d’Escorca ha estat un dels defensors més grans dels projectes urbanitzadors a la Serra com el d’Es Guix”, una urbanització que en realitat suposava un nou nucli urbà devora de Lluc, desclassificada pel Consell, i que encara ara està pendent de diferents resolucions judicials en plets interposats per diferents promotores que han comptat amb el suport implícit de Solivellas.

Cladera ha defensat el projecte existent de Llei de la Serra, ja aprovat i consensuat, com a “una eina real que pot aportar solucions en poc temps a problemes de renou i incivisme com els denunciats per la Plataforma Indignats Ma10, declarant la Serra de Tramuntana com a Zona de Baixes Emissions o posant en mans del ple la decisió del nombre de curses de motor que s’hi poden fer anualment”.

Fer un nou projecte de Llei des de zero com ha anunciat el sr. Galmés suposarà un nou període de dos anys abans que no entri en vigor, “mentre que PPVOX seguirà descarregant la seva responsabilitat en la gestió de la Serra en altres institucions”.

El sr. Galmés i el PP “van fer boicot a la Llei de la Serra en període electoral”, argumentant que el text aprovat no havia estat consensuat. Al respecte, Cladera ha recordat que “és demostrable que durant més d’un any es varen fer reunions amb totes les institucions, organismes i entitats, inclosos tots els ajuntaments, que tenen a veure amb la Serra de Tramuntana, i s’hi varen incorporar nombroses aportacions; per tant la llei es va fer amb consens”.

Leave a Reply