Els Socialistes exigeixen el manteniment del servei de valoració de discapacitat a Inca i Manacor, que el Govern es planteja tancar.

La consellera insular socialista, Sofía Alonso reclama que es mantinguin obertes les oficines descentralitzades de valoració de discapacitat a Inca i Manacor, que donen servei a un col·lectiu que presenta dificultats per a la seva mobilitat. Dificultats que el Govern incrementarà si es confirmen les informacions publicades avui, a l’entorn del tancament de les oficines als dos municipis citats i la concentració de tota la valoració a Palma.

Nova mostra de la deixadesa de la política social de PPVOX, en aquest cas a ran de l’anunci, difós avui en un mitjà de comunicació, de tancament de dues de les oficines descentralitzades a on el Govern presta el servei de valoració de la discapacitat. “Pensam que es tracta d’una gran pèrdua, per que sempre hem treballat per que els serveis estiguin descentralitzats, i no només a Palma”, ha afirmat la consellera insular Sofia Alonso.

Alonso ha posat de manifest que precisament les persones que són les usuàries del servei són les que més necessiten la seva descentralització, un fet pel qual, la presència dels serveis de valoració de la discapacitat a Inca i a Manacor, “sempre han estat molt ben valorats pels usuaris i per les entitats del tercer sector, per que sigui quina sigui la seva discapacitat, haver de desplaçar-se a Palma per fer gestions suposa un gran trasbals”.

La socialista ha recordat que la valoració de la discapacitat te una gran llista d’espera, fet pel qual “no és cap bona idea unificar la valoració en un sol punt per a tota Mallorca, encara que sigui de manera temporal, per que només provocarà l’increment d’aquesta llista d’espera”.

Alonso ha exigit al Govern que no elimini els dos punts d’atenció a la discapacitat, a Inca i a Manacor, i en tot cas s’ha mostrat “al costat de les entitats que tracten amb persones amb discapacitat, que ens consta que sempre han valorat molt positivament tenir aquesta atenció descentralitzada per a les persones amb qualsevol grau o tipologia de discapacitat. “Tampoc entendria que el sr. Guillermo Sánchez, responsable de l’IMAS, es quedés de mans plegades i no fes rectificar a la sra. Catalina Cirer”, ha reblat Alonso.

Leave a Reply