Parlament Illes Balears

Oficina parlamentària dels diputats autonòmics

Representants en el Parlament de les Illes Balears

Per Mallorca

Francina Armengol Socias

Presidenta del Govern de les Illes Balears

Va néixer a Inca l’any 1971. És llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona. Des del 1999 és diputada al Parlament de les Illes Balears on ha estat portaveu del grup parlamentari socialista entre 2004 i 2007 i de del juny de 2011 fins 2015.

El 2007 es va convertir en la primera dona socialista en assumir la presidència del Consell de Mallorca. Anteriorment, va ser regidora de l’Ajuntament d’Inca entre 1998 i 2000. Des del 2012, ocupa el càrrec de secretària general del PSIB-PSOE. Anteriorment, des de l’any 2000, havia estat secretària general de la Federació dels Socialistes de Mallorca.

Sílvia Cano Juan

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca i portaveu parlamentària

Llicenciada en Filosofia i experta universitària en violència de gènere, és diputada al Parlament de les Illes Balears d i Secretària d’Igualtat i Memòria Democràtica del PSIB-PSOE.  Cano ha estat consellera al Consell de Mallorca (2007-2015), i Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca.

Vicenç Thomàs Mulet

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca. President del Parlament de les Illes Balears

Llicenciat en Medicina i Cirurgia (UB, 1981), és d’ençà de 2011 diputat al Parlament de les Illes Balears. La legislatura passada va ser vicepresident primer de la mesa i actualment n’és el president. Va ser Conseller de Salut i Consum entre 2007 i 2011 i ha exercit de metge de capçalera del Servei de Salut de les Illes Balears.

Mercedes Garrido Rodríguez

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca

Llicenciada en Dret, va ser Consellera d’Infraestructures i Territori del Consell de Mallorca la passada legislatura. Actualment és Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca. Ha estat portaveu adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca i regidora a l’Ajuntament de Felanitx.

Joan Ferrer Ripoll

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca

Diplomat en Turisme i Llicenciat en Història de l’Art, va ser sisè Tinent de Batle de Mobilitat i Regidor del Districte de Llevant de l’Ajuntament de Palma la passada legislatura. És també el Secretari de Sostenibilitat del PSIB-PSOE i coordinador de l’àrea de mobilitat de la Conferència Política del PSIB-PSOE 2019.

Beatriu Gamundí

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca

Llicenciada en Pedagogia i Diplomada en Magisteri d’Educació Especial (UIB), va ser Directora General de Relacions amb el Parlament la passada legislatura. Actualment és Secretària de Serveis Socials del PSIB-PSOE i Secretària General de l’Agrupació de Santa Margalida.

Juli Dalmau de la Mata

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca.

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració (UAB) i en Humanitats, i Màster en Comunicació Política i Electoral (UOC) és Diputat al Parlament de les Illes Balears amb experiència com a assessor a altres institucions. Ha estat Secretari General de JSIB i regidor a l’Ajuntament d’Esporles.

Pilar Sansó Fuster

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca

Postgrau de Pèrit Judicial Immobiliari (UPC) i Postgrau d’Aptitud Pedagògica (UIB), és la Directora General de Comerç i Empresa del Govern, amb experiència com a Diputada al Parlament de les Illes Balears i Consellera al Consell de Mallorca.

Ares Fernández Lombardo

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca.

Graduat en Dret i Màster d’Advocacia per la UIB, ha estat assessor del Gabinet de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques. També ha estat president del Conselll d’Estudiants de la UIB (2015-2017) i ha treballat com a assessor jurídic. Actualment és secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB).

Maria Antònia Truyols

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Mallorca.

Diplomada en Ciències Empresarials (UIB), llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (1989) i Màster en Hisenda Pública (IEF, 1990), actualment és professora a la UIB i va ser directora de l’Àgència Tributària de les Illes Balears la passada legislatura.

Per Menorca

Pilar Carbonero Sánchez

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Menorca

Enginyera tècnica d’Obres Públiques per la Universitat Politècnica de Catalunya, actualment és la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista. De 2005 a 2009 va ser regidora a l’Ajuntament de Ciutadella i de 2009 a 2011, batlesa de la mateixa ciutada. És funcionària de carrera com a Cap de Secció de Conservació del Departament de Mobilitat del Consell de Menorca, actualment en excedència.

Damià Borràs Barber

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Menorca

Va néixer a Maó l’any 1957. És escriptor i traductor. Des del juny del 2011 forma part del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears. Ha estat vicepresident del Consell de Menorca.

Joan Mascaró Bosch

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Menorca

Tècnic Superior en Imatge amb trajectòria professional als mitjans de comunicació de Menorca, és actualment Diputat al Parlament de les Illes Balears per Menorca. També  és secretari d’Organització de l’Agrupació Socialista de Ciutadella i membre de l’Executiva de la Federació Socialista de Menorca.

Irene Triay Fedelich

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Menorca

Titulada superior en Electrònica, Electricitat i Automatització, és la diputada més jove de l’actual legislatura. És secretària general de les Joventuts Socialistes de Menorca des de 2016, de les quals n’és secretària de Medi Ambient i Territori. També és membre de l’executiva del PSOE Menorca i vicepresidenta del Consell Polític del PSIB-PSOE des de 2017.

Per Eivissa

Pilar Costa Serra

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Eivissa.

Va néixer a Eivissa l’any 1967. És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Des del 1999, és diputada del Parlament de les Illes Balears. Ha exercit com a advocada, tasca que va compaginar amb el càrrec de senadora per Eivissa i Formentera entre el 1996 i el 1999.

També ha estat Consellera d’Innovació, Interior i Justícia, Presidenta del Consell Insular d’Eivissa i Formentera (1999-2003) i Consellera Coordinadora de l’Àrea de Govern i Titular del Departament de Corporació i Comunicació del Consell Insular d’Eivissa.

Irantzu Fernández Prieto

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Eivissa.

Llicenciada en Sociologia i Màster en Societat de la informació i el coneixement. És Diputada al Parlament de les Illes Balears i Secretaria d’Organització de l’Agrupació d’Eivissa. Va ser Regidora i Coordinadora de Regidories de l’Ajuntament d’Eivissa.

Enric Casanova Peiró

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Eivissa.

Va néixer a Font d’en Carrós, València, l’any 1964. És Llicenciat en Geografia i professor. Des de 2015 forma part del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i director a Eivissa del SOIB.

Helena Benlloch Bottini

Diputada del Grup Parlamentari Socialista per Eivissa.

Diplomada en Relacions Laborals per l’Universitat d’Alacant i Màster en Prevenció de riscos laborals per la UIB. És diputada del Parlament de les Illes Balears per Eivissa i ha estat regidora de Turisme, Cultura i Comerç durant la legislatura 2015-2019 a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a l’illa d’Eivissa.

Jordi Marí Tur

Diputat del Grup Parlamentari Socialista per Eivissa.

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i en Investigació i Tècniques de Mercat, amb amplia experiencia en gestió tributària i en consultoría empresarial. És diputat al Parlament de les Illes Balears i membre de la sectorial d’Economia, emprenedors i sectors productius de la FSE PSIB PSOE. Anteriorment va ser membre de les Joventuts Socialistes d’Eivissa.