Benvinguts/des al PSIB-PSOE

Benvinguts i benvingudes a la nostra casa, el Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE)

“Una casa d’esquerres, plena de persones que volen millorar la nostra societat, fent-la més lliure, més igualitària, més solidària i més pacífica”

Et convido a participar i a sumar-te al nostre compromís. Un compromís profund amb els valors socialistes: amb la sanitat i l’educació pública, amb el nostre entorn i la nostra riquesa, amb les empreses que creen llocs de feina, amb la nostra història i la nostra llengua, i amb els nouvinguts a la nostra terra.

Un compromís obert i franc, sense més contrapartida que l’orgull de l’esforç i la satisfacció de la feina ben feta per continuar avançant, dia a dia, cap a un país millor.

T’hi esperam!

Francina Armengol

Secretària general del PSIB-PSOE

Suma’t al compromís

Com a militant, simpatitzant o com a voluntari
Ajuda’ns a construir un futur millor

Història

Fundada el 1913, la Federació Socialista Balear del PSOE és l’organització política més antiga de la nostra comunitat.

El Partit Socialista Obrer Espanyol es va fundar clandestinament el 2 de maig de 1879, al voltant d’un nucli d’obrers i intel·lectuals encapçalats per Pablo Iglesias. Han passat més de 130 anys i el Partit Socialista té més de mig milió d’afiliats: persones de tots els àmbits unides pels valors d’igualtat, justícia, solidaritat i llibertat, amb un mateix objectiu:

“el canvi i la transformació social mitjançant polítiques d’esquerres.”

Des de 1892 trobem socialistes organitzats en agrupacions locals a les Balears.

A les eleccions municipals de desembre de 1901 va ser elegit el primer càrrec públic socialista: el regidor de Palma Francesc Roca. Des de llavors, els socialistes han estat presents en major o menor nombre en les institucions de les illes, defensant els interessos generals de la ciutadania amb honradesa i eficàcia.

#Curiositats del PSOE

El PSOE és la formació política més antiga de tot Espanya i la segona d’Europa, per darrere del SPD (Partit Socialista Alemany)

Pablo Iglesias va ser el primer diputata donar veu als obrers en el Congrés dels Diputats.

El PSOE és el partit que ha aconseguit més suport popular, més d’11 milions de vots, i més diputats, 202, de totes les eleccions generals que s’han celebrat.

Idees i valors

El PSIB-PSOE és dipositari d’uns valors que formen part de la tradició política de la Revolució Francesa i del Socialisme Democràtic: els valors de la llibertat, la igualtat i la solidaritat.

El nostre socialisme pretén assolir i assegurar la plenitud individual i el benestar col·lectiu de la societat. Volem consolidar una societat en la qual el progrés científic i tècnic i el desenvolupament econòmic siguin instruments per al desenvolupament social, cultural i individual.

Justícia i igualtat

Ens proposem no només garantir la igualtat d’oportunitats, sinó crear una societat de les oportunitats per a tothom a partir de polítiques actives d’igualtat. La justícia és la fi de tota discriminació contra els individus i la consecució de la igualtat de drets i oportunitatats.

Llibertat

Reivindiquem un concepte de llibertat lligat a la responsabilitat cívica i al compromís amb la societat. Una llibertat indestriable del compromís amb la democràcia. Una democràcia basada en la utilització d’instruments col·lectius útils i eficaços per als canvis socials i polítics.

Solidaritat

Ens proposem donar sentit al concepte de societat com a redistribuïdora de riqueses i d’oportunitats en tots els àmbits i nivells de l’administració pública. I per a fer-ho ens proposem enfortir i flexibilitzar aquestes administracions per a dotar-les de capacitat d’adaptació a les noves necessitats socials.

«Una societat en la qual ningú se senti discriminat o marginat per raons d’origen social o ètnic, de sexe, estat físic o mental, orientació sexual, religió o idees polítiques»

Com ens organitzem ?

Una estructures flexibles, transparents permeten la participació dels militants i dels simpatitzants.
Destaques les següents estructures:

– Funcional: Permet l’execució i gestió del Partit

– Territorial: El PSOE és un partit federal que s’estructura en Agrupacions Municipals, Locals o de Discricte; Federacions Insulars Provincials o Comarcals i Partits o Federacions Nacionals o Regionals.

– Sectorial:  Permet l’implicació en àrees polítiques concretes.

Estructura PSIB-PSOE

El PSIB és el partit dels i les socialistes es Illes Balears i està integrat com un partit autònom en l’estructura federal del PSOE.

El PSIB està format per tres Federacions Insulars-Mallorca, Menorca i Eivissa-i l’Agrupació Insular de Formentera.

Les Federacions i l’Agrupació Insular són les responsables de l’organització territorial i dels grups de treball temàtics, anomenats sectorials. Les federacions insulars s’organitzen al voltant de Agrupacions Locals, que són l’àmbit organitzatiu més bàsic del partit i al qual han de pertànyer tots els i les militants.

En cada un d’aquests tres nivells (PSIB, Federacions o Agrupacions Insular, i Agrupació Local), les decisions són preses per dos òrgans: un sobirà i representatiu de tota la militància i un altre de caràcter executiu.