Parlament de les Illes Balears

Oficina parlamentària dels diputats autonòmics

Representants en el Parlament de les Illes Balears

Per Mallorca

Iago Negueruela

Santiago de Compostel·la (1980)

Llicenciat en Dret per la Universitat de Santiago, Fou el portaveu i Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears fins al 2023. És Secretari d’Idees i Programes del PSIB-PSOE i el portaveu del Grup Parlamentari Socialista. 

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Patrícia Gómez

Tolosa (1965)

Diplomada en Infermeria per la UIB, ha estat la Consellera de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears fins l’any 2023. Amb àmplia trajectòria a la santitat pública i amb experiència amb gestió, formació i recerca en l’àrea de la salut, ha estat directora de Cures i Coordinació Sociosanitària del Servei de Salut de les Illes Balears. És la Presidenta de la Federació Socialista de Mallorca.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Llorenç Pou

Palma (1972)

Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona. Doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professor Titular d’Economia Aplicada de la UIB des de 1997. Ha estat Director General de Model Econòmic i Ocupació del Govern de les Illes Balears.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Mercedes Garrido

Felanitx (1974)

Llicenciada en Dret. Ha estat Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears. Ha estat Secretària general dels Socialistes de Mallorca (2017- 2021). Ha estat Portaveu Adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca i Regidora a l’Ajuntament de Felanitx. 

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Malena Riudavets

Palma (1969)

Ingeniera Tècnica Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Presidenta de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears (organització que engloba el sector cooperatiu de les Illes Balears).

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Carles Bona

Barcelona (1983)

Doctor en Física, és Ajudant de Doctor en el Departament de Física de la UIB, amb una àmplia trajectòria en recerca. És Secretari d’Innovació, Ciència i Universitat del PSIB-PSOE. Actualment és diputat al Parlament de les Illes Balears.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Amanda Fernández

Manacor (1979)

És mestra d’Educació Primària per la UIB i llicenciada en Psicopedagogia per la UNED.

Té un Expert Universitari en Diagnosi i Educació dels alumnes amb Altes Capacitats de l’UNED. Actual Directora General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa. És la secretària d’Educació del PSIB-PSOE.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Omar Lamín

Argelia (1988)

Fou el Director Insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS. Actualment és el secretari de Drets Humans del PSIB-PSOE.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Silvia Cano

Calvià (1981)

Llicenciada en Filosofia i experta universitària en violència de gènere, és diputada al Parlament de les Illes Balears. Fou portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista i és actualment la Secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE. Cano ha estat consellera al Consell de Mallorca (2007-2015) i Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca (2012-2017). 

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Ares Fernández

Palma (1995)

Graduat en Dret. Màster d’Advocacia (advocat col·legiat) i Especialista universitari en Contractació Pública. Secretari general de JSIB i diputat al Parlament. Ha treballat al gabinet de la Conselleria d’Hisenda. President el Consell d’Estudiants de la UIB (2015-2017). Ha estat tècnic jurídic a IB3 i gestor administratiu a l’empresa privada.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Per Menorca

Marc Pons

Es Mercadal (1973) 

És arquitecte tècnic i enginyer d’obres públiques per la Universitat Politècnica de València i grau en Enginyeria d’Edificació per la Universitat de les illes Balears. Entre 1999 i 2001 va exercir com a treballador laboral de la Direcció General d’Ordenació del Territori del Govern de les illes Balears. És funcionari de l’Àrea d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca, actualment en excedència, i ha exercit com a director insular d’Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca (2003-2004), director insular de l’Administració de l’Estat a l’illa de Menorca (2004), vicepresident segon i conseller d’Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca (2004-2007) i vicepresident primer i conseller d’Ordenació del Territori i Habitatge del Consell Insular de Menorca ( 2007-2008). També ha estat president del Consell Insular de Menorca (2008-2011) i diputat en el Parlament balear des de 2010. Del 2015 al 2016 va ser conseller de Presidència, i des del 2016 fins al 2019 fou conseller de Territori , Energia i Mobilitat. Actualment és portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista. 

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Pilar Carbonero

Menorca (1970)

Enginyera tècnica d’Obres Públiques per la Universitat Politècnica de Catalunya, actualment és la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista. De 2005 a 2009 va ser regidora a l’Ajuntament de Ciutadella i de 2009 a 2011, batlesa de la mateixa ciutada. És funcionària de carrera com a Cap de Secció de Conservació del Departament de Mobilitat del Consell de Menorca, actualment en excedència.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Damià Borràs

Maó (1957)

És escriptor i traductor. Des del juny del 2011 forma part del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears. Ha estat vicepresident del Consell de Menorca.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Carol Marquès

Sant Lluis (1968)

Va néixer en el municipi de Sant Lluis el 30 de maig de 1968, lloc on va residir fins que va iniciar els estudis universitaris. En 1987 va marxar a Saragossa, on va estudiar Tècnic Superior Especialista en Delineació (branca d’edificis i obres). En finalitzar, va cursar estudis d’Arquitectura Tècnica en la UPV.

La seva trajectòria laboral ha estat sempre vinculada al món de l’urbanisme i la
construcció. Ha treballat en diferents despatxos d’arquitectes i empreses privades encarregades de grans infraestructures, al mateix temps que ha exercit diferents càrrecs de responsabilitat a l’Ajuntament.

La seva trajectòria política comença l’any 2007 com a regidora d’Hisenda i Educació.

Després d’un parèntesi, en el qual es va centrar en la gestió d’una fundació per a persones amb discapacitat a Barcelona, en 2015 és designada Cap de Gabinet de la Conselleria de Territori i Mobilitat del Govern balear.

L’any 2019 va ser elegida alcaldessa de Sant Lluis, amb un projecte polític centrat en recuperar la importància d’escoltar la ciutadania i implantar la sostenibilitat en tots els àmbits municipals.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Per Eivissa

Pilar Costa Serra

Eivissa (1967)

Va néixer a Eivissa l’any 1967. És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Des del 1999, és diputada del Parlament de les Illes Balears. Ha exercit com a advocada, tasca que va compaginar amb el càrrec de senadora per Eivissa i Formentera entre el 1996 i el 1999.

També ha estat Consellera d’Innovació, Interior i Justícia, Presidenta del Consell Insular d’Eivissa i Formentera (1999-2003) i Consellera Coordinadora de l’Àrea de Govern i Titular del Departament de Corporació i Comunicació del Consell Insular d’Eivissa.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Àlex Pitaluga

Àlex Pitaluga és professor de secundària de Geografia i Història des del 1992 i durant vuit anys va ser director de l’Institut sa Blanca Dona d’Eivissa. És professor associat de la UIB a la seu d’Eivissa i Formentera des de fa 5 anys.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Irantzu Fernández

Llicenciada en Sociologia i Màster en Societat de la informació i el coneixement. És Diputada al Parlament de les Illes Balears i Secretaria d’Organització de l’Agrupació d’Eivissa. Va ser Regidora i Coordinadora de Regidories de l’Ajuntament d’Eivissa.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF

Marco Antonio Guerrero

Des de juliol de 2015 fins a juliol de 2019 ha estat assessor de la Conselleria de Presidència del Govern de les illes Balears.
Anteriorment havia treballat com a ajudant del responsable de comunicació i premsa del grup socialista del Consell d’Eivissa.
Anteriorment, havia treballat, mitjançant un programa del SOIB, com a tècnic de Patrimoni a l’Ajuntament d’Eivissa.

Consulta aquí la seva declaració de l’IRPF.

Contacta amb l’oficina dels diputats autonòmics

Secretaria:
971 228 192
636 959 921
grupsocialista@parlamentib.es 

Consulta les iniciatives registrades pel Grup Parlamentari Socialista