El PSIB-PSOE celebra que es recuperi progressivament la normalitat de l’activitat parlamentària

La setmana que ve es reunirà el plenari per primera vegada des de la declaració de l’Estat d’Alarma i es reactivaran quatre comissions permanents

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha valorat molt positivament que la Junta de Portaveus del Parlament hagi aprovat continuar amb la recuperació progressiva de la normalitat parlamentària, amb la celebració del primer plenari d’ençà de la declaració de l’Estat d’Alarma i amb la reactivació de les comissions permanents, tal com havia sol·licitat el Grup Parlamentari Socialista.

D’aquesta manera, la setmana que ve es reprendran les comissions de Salut, Assumptes Socials i Drets Humans, Hisenda i Pressupostos i Turisme i Treball, que es reuniran en un format especial adequat a les circumstàncies excepcionals que estam vivint.

Els diputats per Mallorca hi hauran d’acudir presencialment mentre que els diputats per la resta d’illes ho faran de manera telemàtica. El Parlament de les Illes Balears s’ha compromès a posar a l’abast dels diputats i diputades els mitjans per facilitar que es puguin complir les mesures d’higiene, com són garantir la distància entre persones o mascaretes individuals.

Pel que fa al plenari de la pròxima setmana, Cano ha destacat la compareixença de les conselleres de Salut, Patrícia Gómez, i d’Afers Socials, Fina Santiago, per explicar la gestió que estan duent a terme el Govern de les Illes Balears en aquests dos àmbits en relació amb la pandèmia del COVID-19. També hi haurà sessió de control al Govern.

Recursos per a la lluita contra el COVID-19

Sílvia Cano també ha qualificat de “notícia molt important” l’acord a què ha arribat la Mesa del Parlament de destinar 8 milions d’euros del seu superàvit a la lluita contra els efectes econòmics i socials del COVID-19. La socialista també ha volgut remarcar que el Parlament balears és el que farà l’aportació més elevada en aquest sentit.

Així mateix, cal recordar que el Grup Parlamentari Socialista contribuirà solidàriament a la lluita contra la pandèmia donant el 20% de l’assignació parlamentària que li correspon i que tots els diputats i diputades del grup donaran el 20% del seu sou mentre duri l’Estat d’Alarma.

Comments are closed