Francina Armengol situa al PSIB-PSOE com “l’únic vot eficaç perquè Espanya continuï avançant i aturar els retrocessos de PP i Vox”

La candidata al Congrés ha mantingut un diàleg sobre educació en valors amb Marga Moll, de feminisme a l’escola, qui ha demanat un vot útil “per enfortir la democràcia”

La candidata del PSIB-PSOE al Congrés, Francina Armengol, ha mantingut un diàleg amb Marga Moll, de feminisme a l’escola, sobre els reptes de l’educació a Balears i a Espanya i les propostes socialistes en aquest àmbit de cara a les eleccions generals del 23 de juliol.

Armengol ha explicat que “l’educació és l’únic ascensor social que existeix perquè és l’únic que garanteix que de gran tenguis les mateixes oportunitats que la resta”. Per això, la socialista ha reivindicat la inversió en educació, cultura, innovació, ciència i formació.

La candidata del PSIB-PSOE ha recordat que “els socialistes hem invertit més que mai en educació, hem apostat per l’autonomia de centres i hem empoderat als docents”, per la qual cosa “ara es tracta d’invertir en l’educació en valors”. També des del Govern d’Espanya, tal com ha recordat Armengol, assegurant que “Pedro Sánchez ha invertit un 254% més en educació que Mariano Rajoy”.

Una altra proposta d’Armengol ha estat la de continuar invertint en l’educació 0-3. “Rajoy va enviar zero euros per fer l’escola gratuïta dels 0 a 3 anys, mentre que qui ha fet possible la gratuïtat dels 2-3 és el Govern progressista i Pedro Sánchez, per la qual cosa és fonamental que continuem governant per fer possible la gratuïtat de tota l’etapa educativa 0-3 i que el Govern autonòmic no es pugui negar a rebre els recursos de l’Estat per fer-ho”.

La candidata socialista també ha apostat per la Formació Professional, remarcant que el govern de Pedro Sánchez ha aprovat una Llei d’FP que suposa més places per aquest tipus de formació i que el PP va votar en contra.

A més a més, Armengol ha defensat altres polítiques i reptes de futur, com la coeducació, els valors de la seguretat en els infants i contra el ciberassetjament. “Tot això és fonamental i és el que està en perill el pròxim 23 de juliol, per la qual cosa plantejam incloure en els currículums escolars”.

Per això, la candidata socialista ha avançat que el repte que tenim és “avançar o retrocedir 50 anys enrere”. En aquest sentit, ha exemplificat com “el primer que inclou el nou govern de PP i Vox és el pin parental, i dir que els docents adoctrinen, llevar les direccions insulars d’igualtat dels consells, eliminar les polítiques de memòria o desprestigiar la llengua pròpia”.

Davant aquesta realitat, Armengol ha volgut deixar clar que “PP i Vox són el mateix, votar PP és votar Vox, és votar polítiques absolutament regressives”; mentre que el Partit Socialista “és el vot de l’esperança, de la il·lusió, d’avançar en drets, en llibertats i amb una millor educació”.

Per part seva, la representant de Feminisme a l’Escola, Marga Moll, ha reivindicat que “estam en una situació molt greu de dos models confrontats: avançar o retrocedir, per la qual cosa ha remarcat que “Feminisme a l’Escola no vol un retrocés, vol avançar en democràcia i en drets”.

Moll ha asseverat que “és molt necessari el vot útil per enfortir la democràcia, perquè sinó l’àmbit educatiu s’enfronta a la possibilitat que tot allò que s’ha construït cap a una pedagogia integradora, unes escoles inclusives i tantes altres coses, tornin enrere”.

A més a més, la representant de Feminisme a l’Escola ha transmès el suport de Feminisme a l’Escola a les polítiques desenvolupades els darrers anys pel Govern d’Armengol, especialment pel que fa a les treballades conjuntament en matèria de coeducació. Precisament, ha defensat que “la coeducació és educar per la democràcia”.

Finalment, Moll ha remarcat altres reptes que estan en joc i que són clau, com l’educació afectiva i sexual, les relacions en igualtat i des del respecte i l’empatia per combatre l’increment de l’ús de la pornografia per part d’adolescents i joves, la lluita contra el ciberassetjament i la necessitat de defensar el dret a la veritat i a la memòria històrica.

Comments are closed