Alfonso Rodríguez: “El model socialista de pujada de les pensions beneficiarà més de 200.000 persones a les Illes Balears”

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, i el diputat al Congrés, Pere Joan Pons, han defensat aquesta mesura i han demanat al PP que hi votin a favor “o justifiquin per què no volen que s’apugin les pensions”

El PSIB-PSOE ha qualificat “de molt bona notícia” l’aprovació aquesta setmana en Consell de Ministres de l’actualització de les pensions per a 2022, una pujada que arriba al 4,1% i que beneficiarà més de 200.000 pensionistes a les Illes Balears.

Per al portaveu del partit, Alfonso Rodríguez, aquesta mesura és fonamental perquè marca una diferència respecte del que va fer el PP el 2013, “quan va rompre un consens sobre el Pacte de Toledo i quan va iniciar una senda de revaloritzacions inexistents de les pensions i va buidar la caixa de les pensions sistemàticament”.

Enfront d’aquest model de la dreta, Rodríguez ha defensat “el model socialista de l’acord per revalorar les pensions i apujar-les deu vegades més que el PP”, un model del qual també ha dit que “pensa en les necessitats dels pensionistes i els permetrà mantenir el poder adquisitiu, com es va comprometre el Partit Socialista”.

Com a exemple, Rodríguez ha exposat que amb el model del PP, les pensions pujaren 109€ a l’any, mentre que amb el model del Partit Socialista s’haurien incrementat gairebé 1.100€ l’any, deu vegades més.

A més, a més, el portaveu socialista ha destacat que amb la reforma de la llei de pensions també es garanteix la sostenibilitat de les pensions “per tornar a emplenar la caixa que va buidar el PP” i per “garantir als pensionistes l’esforç que mereixen per a la sortida definitiva d’aquesta crisi”.

En aquest sentit, el socialista també ha emfasitzat la “recuperació manifesta” que estan experimentant les Illes Balears, tal com demostren les dades econòmiques i d’ocupació, les quals “ens conviden a pensar que el 2022 culminarà la sortida de la crisi”.

Per la seva banda, Pons ha remarcat que aquesta pujada de les pensions “és una bona notícia que complementa la situació de recuperació que s’està produint a Espanya i a les Illes Balears”.

“Som conscients que encara hi ha molta gent que té dificultats, però no hi ha millor escut social per esmorteir aquesta situació que mesures com aquestes, que apugen les pensions, pugen els salaris mínims i milloren les condicions de feina dels ciutadans i ciutadanes”, ha destacat el diputat al Congrés.

“El PP haurà de justificar per què no vol que pugin les pensions”

Els dos socialistes han coincidit en demanar al PP que doni suport a les mesures econòmiques del Govern d’Espanya, inclosa la pujada de les pensions. “Sembla difícil de comprendre que el PP digui no a la pujada de les pensions; hauran de justificar per què 200.000 pensionistes de les Illes Balears no es mereixen aquesta pujada”.

En el mateix sentit, Pons ha insistit en demanar el suport del PP també a la nova reforma laboral, que arribarà al Congrés la setmana que ve. “Ens agradaria que totes les forces li donin suport, especialment el PP, que tan preocupat està pel creixement i l’ocupació”, ha interpel·lat Pons a Prohens, recordant que “aquesta reforma laboral ens permet millorar l’ocupació i dignificar les condicions laborals”.

“Convidam Marga Prohens, que passa més temps a Madrid que a Balears, o amb persones que són conegudes per la seva presumpta implicació en casos de corrupció profunda del PP, que expliqui quina és la seva postura i si realment està per la millora de les condicions de treball”.

Comments are closed