Alícia Homs: “La regulació per aconseguir uns períodes de pràctiques de qualitat serà una realitat”

L’eurodiputada del PSIB-PSOE celebra el compromís del Comissari Schmit sobre els drets dels joves

Després d’anys de feina i campanyes dels conservadors i de l’extrema dreta contra qualsevol legislació sobre pràctiques a nivell europeu, l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, aplaudeix la nova proposta de directiva sobre pràctiques feta per la Comissió Europea.

“Un dels meus principals objectius des que vaig entrar al Parlament Europeu ha estat posar fi a la situació d’explotació que viuen molts de joves a Europa amb les pràctiques no remunerades, per la qual cosa hem treballat intensament amb la Comissió Europea perquè legisli en aquest sentit com a institució competent”, ha explicat Homs.

Precisament, el comissari de Treball i Afers Socials, Nicholas Schmit, ha anunciat la proposta d’una recomanació i una directiva europea, que és la norma jurídica que obligarà els estats membres a legislar en aquest àmbit, complint uns requisits mínims.

Tal com ha explicat Homs, la directiva pretén “garantir que les persones en pràctiques no siguin discriminades per les seves condicions laborals i que els estats membres estableixin mesures de control i inspecció per abordar les relacions laborals encobertes sota una aparença de períodes de pràctiques”.

A més a més, es proposa que les persones en pràctiques tenguin accés a un mecanisme de resolució de conflictes eficaç i imparcial i un dret a la reparació, podent sol·licitar l’assistència dels sindicats per fer valer els seus drets durant els procediments judicials o administratius pertinents.

Ara que la directiva arribarà al Parlament Europeu per a la seva negociació, Homs s’ha compromès a continuar treballant “per millorar-la com a ponent, i des d’aquesta posició, reiter que el meu compromís cap a totes les persones joves ha estat i serà sempre ferm”.

Finalment, l’eurodiputada socialista ha remarcat que “aquesta normativa és només el començament, i durant el pròxim mandat els Socialistes i Demòcrates continuarem fent feina per reforçar i ampliar l’abast d’aquesta directiva i per impulsar polítiques i reformes que garanteixin condicions de feina dignes i oportunitats de qualitat per a la joventut europea”, per la qual cosa ha conclòs que “la regulació per aconseguir uns períodes de pràctiques de qualitat ha de ser i serà una realitat”.

Comments are closed