Alicia Homs organitza una exposició al Parlament Europeu per a reivindicar els drets de les Kellys i la Llei de Turisme balear

Per a la inauguració de l’exposició s’han desplaçat fins a la capital comunitària Iago Negueruela (conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern), Rosario Sánchez (consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors), així com representants d’UGT i COO de les Illes Balears i del col·lectiu Kellys Unión Balear.

L’eurodiputada Alícia Homs ha organitzat una exposició al Parlament Europeu per a reivindicar els drets de les cambreres de pis i la nova Llei de Turisme balear. Per a la inauguració de l’exposició s’han desplaçat fins a la capital comunitària Iago Negueruela (conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern), Rosario Sánchez (consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors), així com representants d’UGT i CCOO de les Illes Balears i del col·lectiu Kellys Unión Balear. “Volem continuar reivindicant els drets de les cambreres de pis i els avanços de la legislació balear en el cor d’Europa”, ha assenyalat Homs.

La parlamentària socialista ha reivindicat la implementació dels Fons europeus a les Illes, destinats parcialment a l’impuls de reformes estructurals en el sector turístic per a millorar les seves condicions de treball. “Quan governen els progressistes els drets avancen”, ha assenyalat, al mateix temps que ha reivindicat la Llei de Turisme balear “perquè fa realitat moltes de les demandes de les treballadores”. “Les Illes Balears són ara un millor entorn per a treballar en el sector turístic. Som una referència internacional també en matèria de drets i volem que altres regions turístiques de la UE considerin aplicar mesures similars”.

L’exposició serà visible durant tota la setmana, és obra de l’artista mallorquina Laura Marte, vinculada a les reivindicacions del moviment de les cambreres de pis i és el resultat de tres anys de treball. “Volem contribuir a cridar l’atenció davant les autoritats europees del treball del col·lectiu, els problemes derivats de la seva activitat, i reconèixer a través de l’art que les seves lluites han estat transformades en drets”, ha assenyalat Homs.

L’eurodiputada ha organitzat també una agenda institucional de les treballadores i els representants sindicals amb la Confederació Europea de Sindicats, així com una delegació del Grup socialdemòcrata. “A Balears hem estat un exemple de drets per a les cambreres de pis i volem explicar l’èxit del nostre model per a incidir en la resta d’Europa”, conclou la socialista.

Comments are closed