Aprovada per unanimitat la proposta per impulsar mesures per contribuir a la solidaritat internacional

S’insta el Govern de les Illes Balears a modificar la Llei de Cooperació de 2005 per adaptar-la als nous reptes socials, entre els quals destaca el mediambiental

La Comissió d’Assumptes Socials, Igualtat i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat, a proposta dels grups parlamentaris socialista, Més per Mallorca i Unidas Podemos, una Proposició No de Llei per impulsar mesures per contribuir a la solidaritat internacional.

La PNL, aprovada amb els vots a favor de tots els diputats presents en la Comissió, insta el Govern de les Illes Balears a continuar garantint que les persones refugiades que arribin a l’arxipèlag siguin ateses amb dignitat, alhora que demana incrementar progressivament el pressupost dedicat a polítiques de cooperació al desenvolupament.

Així mateix, la proposta també insta l’executiu autonòmic a modificar l’actual llei de Cooperació, en vigor des de l’any 2005, per adaptar-la als nous reptes socials, entre els quals destaca el mediambiental i la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, la diputada socialista Beatriu Gamundí, ha insistit en el fet que “els factors ambiental i climàtic siguin considerats elements cabdals amb greus conseqüències negatives tant en el desenvolupament dels territoris com en el creixement de les desigualtats”.

De fet, aquesta proposta compta amb el suport de la Coordinadora d’ONG al Desenvolupament de les Illes Balears, ja que col·loca en un punt central una de les seves reivindicacions principals: situar la perspectiva climàtica com a element sobre el qual cal actuar de manera urgent, ja que se’l considera un factor determinant en la pobresa, el subdesenvolupament i el creixement de la desigualtat en els territoris més afectats.

Un altre dels punts de consens de la PNL ha estat l’accés a les ajudes. “Necessitam una nova llei que contempli que les entitats puguin accedir a ajudes o subvencions per temes estructurals”, ha emfasitzat Gamundí. “Som un partit compromès amb la solidaritat i la defensa dels drets humans, i sempre hem dit que les persones són el centre de les nostres polítiques, sense important d’on venguin”, ha conclòs la diputada.

Comments are closed