Aprovada la proposta socialista per implantar sistemes digitals intel·ligents i de dades que millorin la mobilitat a les Illes Balears

El Parlament també ha aprovat donar suport a la iniciativa legislativa popular “Medicaments a un Preu Just” perquè sigui debatuda al Congrés dels Diputats

La Comissió de Medi Ambient del Parlament ha aprovat la proposta del Grup Parlamentari Socialista per instar el Govern a estudiar la implantació de sistemes digitals intel·ligents i de dades per millorar la gestió de la mobilitat a les Illes amb l’objectiu “d’oferir als usuaris informació en temps real de la situació del transport públic, garantir l’ús equitatiu de l’espai públic i aplanar la corba de l’hora punta de la mobilitat”, tal com ha explicat Pilar Carbonero, impulsora de la iniciativa.

La socialista ha destacat que ara és el moment de fer una passa més i “apostar per estratègies de futur de la mà de la transformació digital per millorar i flexibilitzar el transport col·lectiu i l’espai públic, fent entorns urbans més amables i sostenibles”.

Per això mateix, la també portaveu parlamentària ha defensat “seguir potenciant la mobilitat no motoritzada, el transport col·lectiu i el de mercaderies amb criteris d’eficiència i sostenibilitat i, sobretot, de seguretat cap a les persones”.

Pel que fa als espais públics, la socialista ha realçat els canvis que la pandèmia ha provocat en moltes ciutats en qüestions relacionades amb mobilitat i els espais públics, ajustant-los perquè els ciutadans poguessin passejar o fer esport.

Per tot plegat, Carbonero ha animat el Govern a iniciar aquest estudi per implantar noves tecnologies en matèria de mobilitat, cosa que permetrà “seguir avançant cap a una mobilitat més sostenible, eficient i segura per als ciutadans”.

Medicaments a un preu just

La Comissió de Salut ha aprovat donar suport a la iniciativa legislativa popular “Medicaments a un Preu Just”, impulsada per la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública, perquè sigui debatuda al Congrés dels Diputats, convertint així el parlament en el primer d’Espanya que dóna suport a aquesta iniciativa ciutadana.

La diputada Irene Triay ha expressat que els socialistes “no podíem no donar suport a aquesta iniciativa, especialment ara, que s’ha demostrat que la sanitat pública és un eix importantíssim de la nostra societat”.

Triay també ha exposat que traslladar aquesta iniciativa popular al Congrés dels Diputats permetrà “explicar als ciutadans la situació del Sistema Nacional de Salut” i obrir un debat per “canviar les regles i que no sigui només la indústria farmacèutica la que surti beneficiada”.

La Proposició No de Llei, consensuada amb la plataforma, també insta el Govern d’Espanya a modificar la legislació europea perquè la fixació dels preus dels medicaments i la seva adquisició sigui transparent. També s’insta el Congrés a regular els pagaments de la indústria farmacèutica a organitzacions i professionals sanitaris i a regular els conflictes d’interès dins el sistema públic de salut.

Finalment, també es demana la modificació de la normativa de patents i d’altres mides reguladores per aconseguir una completa transparència en els preus i despeses de producció i recerca.

Comments are closed