Armengol destaca que “el Partit Socialista ha demostrat que el diàleg social i l’estabilitat política han estat claus per a la recuperació econòmica”

Una delegació del PSIB-PSOE, encapçalada per la Secretària General i presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat semi presencialment en el primer Comitè Federal del PSOE del 2022

La Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha defensat en el primer Comitè Federal del PSOE del 2022 -que se celebra de forma semi presencial a causa de les mesures de seguretat de la COVID-19- que “durant dos anys de govern de coalició del president Pedro Sánchez, que han estat marcats per la pandèmia, s’ha gestionat la crisi optant per la defensa de les persones i aplicant el major escut social per a protegir als treballadors i treballadores”.

Cal recordar que aquest divendres fa dos anys de la investidura de Pedro Sánchez al Congrés, una fita que Armengol ha volgut recordar incidit que “vàrem fer possible aquest canvi a Espanya i després de dos anys el balanç és positiu, ja que hem pogut plantejar solucions als problemes reals de la ciutadania mitjançant el diàleg social i l’estabilitat política, dos factors claus per fer front a la pandèmia”.

Així mateix, Armengol ha valorat positivament que “aquests dos anys de govern progressista hagin fet avançar a l’Estat amb l’aprovació de 47 lleis, a més de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022”, i ha afegit que “una estabilitat que és clau per seguir consolidant la recuperació econòmica a tot l’Estat”.

La socialista ha posat en valor el diàleg social que ha permès que “a Balears hàgim aprovat el setè pressupost autonòmic en temps i forma, i el més alt i social de la història, demostrant que sabem governar en coalició, que sabem dialogar i que en els moments més complicats ens diferenciam de la dreta aplicant les millors polítiques per a la ciutadania”.

Quant a la pandèmia de la COVID-19, Armengol ha destacat que “gràcies a un govern progressista s’ha fet front a una crisi des de la protecció als treballadors i treballadores, així com a les empreses i als autònoms, amb més ajudes que mai i, també amb una prioritat clara: salvar vides”. En la mateixa línia, ha reivindicat que “poder comptar amb un executiu progressista, com és el de Sánchez, ha estat i segueix sent un reforç per a les comunitats autònomes durant la pandèmia”.

Pel que fa als reptes de futur, la socialista ha expressat que “els fons europeus són una oportunitat històrica per a les Illes Balears per donar un impuls a les polítiques de modernització i sostenibilitat apostant per les energies renovables, la mobilitat sostenible, l’economia blava i del coneixement”. A més a més, Armengol ha reflexionat sobre la importància d’establir a les Illes un sistema de finançament autonòmic just i abordar el repte demogràfic per a les comunitats que tenen superpoblació.

La socialista també ha aprofitat per donar “les gràcies infinites des del president Pedro Sánchez fins a l’últim militant socialista” per haver demostrat “la gran fortalesa del Partit Socialista”, i hi ha afegit que “és un orgull, avui més que mai, sentir-nos socialistes i sentir-nos orgullosos, també, d’aquests més de 142 anys d’història que té el Partit Socialista”.

Al Comitè Federal del PSOE també hi ha assistit de manera telemàtica la secretària d’Estratègia Electoral i Acció Sectorial, Silvana González, que ha estat elegida, com a membre del Comitè Federal, a la Comissió Federal de Llistes. Telemàticament, hi ha assistit la resta de membres, entre ells la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera; com a membre del Comitè Federal, Isabel Oliver i l’exsecretari general del PSIB-PSOE, Xisco Antich. Per últim, hi han assistit presencialment la secretària general de la Federació Socialista de Menorca, Susanna Mora i el membre de la Comissió Executiva Marc Pons.

Comments are closed