El PSIB-PSOE ressalta l’estabilitat dels governs progressistes d’Espanya i autonòmic que permetrà continuar enfortint l’Estat del Benestar el 2022

Cosme Bonet:”La futura aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, l’aprovació de la nova reforma laboral i de la nova llei que garanteix les pensions són fonamentals per consolidar la recuperació justa de l’Estat”

El secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, i la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, han ressaltat aquest dilluns que “acabam l’any 2021 de la millor manera possible gràcies a la futura aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estar, l’aprovació de la nova reforma laboral i, també, de la nova llei que garanteix les pensions”, ja que, segons han explicat els socialistes “són fonamentals per consolidar la recuperació justa de l’Estat i per continuar enfortint l’Estat del Benestar de cara al 2022”.

Pel que fa a la reforma laboral, Bonet ha incidit que “és un acord històric i és un èxit de país”, i hi ha afegit que “per primera vegada en 40 anys hi ha un acord unànime  a una reforma laboral mostra d’una estabilitat social i a la recuperació del diàleg que s’havia perdut durant l’època del Partit Popular i de Mariano Rajoy”. Així mateix, ha subratllat que “una democràcia on el diàleg social és actiu permet acords més forts i celebram l’eliminació dels aspectes més lesius de la reforma laboral imposada pel PP”.

A més a més, Bonet ha explicat que “amb aquesta reforma laboral apostam per la recuperació justa, reduïm la temporalitat, reforçam l’ocupació de qualitat i oferim seguretat jurídica a les empreses”. “En definitiva, recuperam drets de les persones treballadores, uns drets que s’havien perdut a la crisi anterior, a més de donar estabilitat social i política que és imprescindible per a la recuperació econòmica”.

Quant a la futura aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, Bonet ha expressat que “s’aproven definitivament després d’una votació en el Senat on el Partit Popular va votar a favor una esmena sobra la defensa de les llengües oficials, mostra d’un simple postureo o obstruccionisme parlamentari, ja que ho varen fer una setmana abans que Pablo Casado comparàs la política lingüística de la Generalitat de Catalunya amb l’Apartheid”.

Bonet ha exposat que els comptes generals de l’Estat són els pressupostos amb més despesa social de la història consolidant, així, l’ingrés mínim vital i blindant el sistema de pensions. També, destinen més esforços que mai en Educació, Ocupació, Habitatge, Serveis Socials i atenció en la dependència. “No hem d’oblidar que són uns pressupostos que fan justícia amb les Illes Balears incorporant per primera vegada la fita històrica del Factor d’Insularitat”, ha expressat el socialista.

“Espanya continuarà avançant gràcies a un govern progressista i ho farà a pesar de les traves que posa el Partit Popular, la ultradreta o Ciutadans”, ha destacat Bonet qui també ha esmentat que “al PP tot li surt a l’inrevés perquè voldrien inestabilitat i uns pressupostos sense aprovar i divisió, però el millor antídot a l’alarmisme del PP és la realitat”.

Els socialistes acabam l’any amb més de 60 iniciatives registrades al Parament i amb els Pressupostos Generals del Govern de Balears aprovats

Per la seva banda, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano ha explicat que “els socialistes de Balears acabam l’any els pressupostos generals de la Comunitat Autònoma per a 2022 aprovats, uns comptes necessaris per seguir consolidant una recuperació que ha de ser justa, equilibrada i que no ha de deixar a ningú enrere”.

Cano ha recordat que “és la setena vegada que s’assoleix l’aprovació dels comptes autonòmics en temps i forma” i que és una mostra més “de la bona i feina i de la demostració que el govern progressista és estable, funciona molt bé i que està pel que ha d’estar: concentrat i ocupat en treballar per a la seva gent”. “Són els comptes de l’esperança, de l’estabilitat i de la recuperació és el que s’esperava de nosaltres i tornam a demostrar que els ciutadans i ciutadanes poden confiar en un Govern que cada dia es deixa la pell per millorar la vida a la nostra comunitat autònoma”.

Respecte a l’any parlamentari, la socialista ha incidit que “ens hem bolcat per combatre la pandèmia i aprovar mesures per ajudar a la reactivació amb més de 60 Proposicions No de Llei centrades en la pandèmia, però també d’altres que dúiem en el nostre ADN com la reducció de les desigualtats, la igualtat real entre homes i dones, la lluita contra les violències masclistes o la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI”.

“Hem aprovat la Llei de Fons Europeus per aprofitar de l’oportunitat històrica d’aquests fons i no deixar passar per alt ni un sol euro, sempre amb la vista posada en la millora del nostre model productiu i per impulsar la innovació i la digitalització de les nostres illes”, i hi ha afegit que “ha començat la tramitació parlamentària de la Llei d’Educació que serà la primera de les seves característiques a Balears i que ens ajudarà a millorar el nostre sistema educatiu, però també altres lleis com la de Consells insulars per modernitzar i apropar més a la ciutadania les institucions”, ha conclòs Cano.

Comments are closed