Aquesta primavera, els i les socialistes estam preparats per fer història governant a totes les institucions. Per això, presentam les millors candidatures per sortir a guanyar i fer realitat el canvi quatre anys més.

Candidatura al Congrés dels Diputats

1. Pere Joan Pons Sanpietro

(Palma, 1970)

Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB) i Dret (UB), actualment és diputat per les Illes Balears al Congrés. Ha estat cap del Gabinet de Presidència i director de la Fundació Gabriel Alomar. També es secretari executiu d’Idees i Programes del PSIB-PSOE.

2. Sofía Hernanz

(Eivissa, 1970)

Nascuda a Eivissa, l’any 1970. Llicenciada en Dret. Lletrada en excedència per serveis especials a l’Ajuntament d’Eivissa Vila. Va ser Regidora a l’Ajuntament d’Eivissa Vila durant la legislatura 1995-1999. Ha estat consellera del Consell Insular d’Eivissa i Formentera i Diputada del Parlament Balear en la legislatura 1999-2003. Es la Directora Insular de l’Administración General del Estado en Ibiza y Formentera, des de l’any 2008 fins l’actualitat.

També va ser membre de l’Executiva del PSIB-PSOE entre 2000-2004 i de l’Executiva de l’Agrupació municipal d’Eivissa (2005-2006). Actualment, és membre del Comité Insular de la Federació Socialista d’Eivissa.

3. Pau Morlà

(Alaior, 1968)

Diplomat en Magisteri i Llicenciat en Geografia per la UIB, és professor de llengua catalana. Ha estat batle d’Alaior i regidor durant 20 anys (1995-2011), i és membre de l’executiva de l’Agrupació Socialista d’Alaior i membre de l’executiva insular del PSIB-PSOE de Menorca.

4. Rosa Maria Bestard Pons

(Campanet, 1990)

Diplomada en Magisteri d’Educació Especial i graduada en Treball Social (UIB), és Secretària d’Atenció a la Ciutadania al Gabinet de Presidència del Govern de les Illes Balears. Bestard és Secretària General de l’Agrupació Socialista de Campanet, on és cap de l’oposició, i membre de les executives de la FSM i JSIB.

5. Pep Toni Mayans
6. Amanda Fernández Rubí
7. Jaume Oliver Vallès
8. Clara Costa Tur

Suplents

1. Joan Aznar
2. Maria Gràcia Muñoz
3. Pep Marí
4. Rafaela Sánchez

Candidatura al Senat

1. Cosme Bonet

(Ses Salines, 1974)

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, és l’actual Conseller Executiu d’Economia i Hisenda del Consell Insular de Mallorca i President de la Federació Socialista de Mallorca. Ha estat Diputat al Parlament de les Illes Balears i Conseller de Presidència al Consell de Mallorca.

Suplents

1. Cristina Alonso
2. Sergi Rigo

2. Susanna Moll

(Neuss, Alemanya. 1964)

Llicenciada en Filologia Hispànica, forma part de la Junta Rectora de la Institució Pública Antoni M. Alcover, del Consell Municipal de Cultura i de la junta directiva de l’OCB,i és la secretària general de l’Agrupació Socialista Palma-Eixample.

Suplents

1. Lluís Socias
2. Pepa Ramis

Candidatura al Parlament

Per Mallorca

1. Francina Armengol

(Inca, 1971)

Llicenciada en Farmàcia (UB, 1995), ha estat la primera dona Presidenta del Govern de les Illes Balears (2015-actualitat) i és la Secretària General del PSIB-PSOE. Ha estat Presidenta del Consell de Mallorca (2007-2011) i Portaveu del Grup Parlamentari Socialista (2011-2015).

2. Iago Negueruela

(Santiago de Compostel·la, 1980)

Llicenciat en Dret per la Universitat de Santiago, és l’actual Conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears i Secretari d’Ocupació i Portaveu del PSIB-PSOE. Negueruela ha treballat com a Funcionari del Cos Superior d’Inspectors de Treball.

3. Patricia Gómez

(Tolosa, 1965)

Diplomada en Infermeria per la UIB, és l’actual Consellera de Salut del Govern de les Illes Balears. Amb àmplia trajectòria a la santitat pública i amb experiència amb gestió, formació i recerca en l’àrea de la salut, ha estat directora de Cures i Coordinació Sociosanitària del Servei de Salut de les Illes Balears.

4. Martí Xavier March

(Pollença, 1954)

Catedràtic d’Universitat en Sociologia de l’Educació i Pedagogia Social (UIB), és l’actual Conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears. Ha estat Director General d’Universitat (1999-2003) i Director de l’Anuari de l’Educació.

5. Silvia Cano

(Calvià, 1981)

Llicenciada en Filosofia i experta universitària en violència de gènere, és diputada al Parlament de les Illes Balears i Secretària d’Igualtat i Memòria Democràtica del PSIB-PSOE.   Cano ha estat consellera al Consell de Mallorca (2007-2015) i Secretària General de la FSM.

6. Vicenç Thomàs

(Palma, 1958)

Llicenciat en Medicina i Cirurgia (UB, 1981), és d’ençà de 2011 Diputat al Parlament de les Illes Balears, i actual Vicepresident Primer de la Mesa. Va ser Conseller de Salut i Consum entre 2007 i 2011 i ha exercit de metge de capçalera del Servei de Salut de les Illes Balears.

7. Mercedes Garrido

(Felanitx, 1974)

Llicenciada en Dret, és l’actual Consellera d’Infraestructures i Territori del Consell de Mallorca i Secretària General dels i les Socialistes de Mallorca. Ha estat Portaveu Adjunta del Grup Socialista al Consell de Mallorca i Regidora a l’Ajuntament de Felanitx.

 

 

 

 

 

8. Joan Ferrer

(Palma, 1977)

Diplomat en Turisme i Llicenciat en Història de l’Art, és sisè Tinent de Batle de Mobilitat i Regidor del Districte de Llevant de l’Ajuntament de Palma. És també el Secretari de Sostenibilitat del PSIB-PSOE i coordinador de l’àrea de mobilitat de la Conferència Política del PSIB-PSOE.

9. Isabel Castro

(Madrid, 1979)

Llicenciada en Dret i ADE, és l’actual directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral del Govern de les Illes Balears i coordinadora del bloc de Treball de la Conferència Política del PSIB-PSOE. Ha treballat de funcionària al

Cos Superior d’Inspectors de Treball de Balears.

10. Antoni Morante

(Palma, 1961)

Llicenciat en Químiques per la UIB, d’ençà de 2015 és el Director General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació. Amb una llarga trajectòria com a docent, ha ocupat llocs de direcció al centres públics i a associacions de l’àmbit de l’ensenyament.

11. Beatriu Gamundí

(Muro, 1983)

Llicenciada en Pedagogia i Diplomada en Magisteri d’Educació Especial (UIB), és la Directora General de Relacions amb el Parlament i Secretària de Serveis Socials del PSIB-PSOE. Gamundí és també la Secretària General de l’Agrupació de Santa Margalida, on és regidora a l’oposició.

 

12. Juli Dalmau

(Palma, 1987)

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració (UAB) i en Humanitats, i Màster en Comunicació Política i Electoral (UOC) és Diputat al Parlament de les Illes Balears amb experiència com a assessor a altres institucions. Ha estat Secretari General de JSIB i Regidor a l’Ajuntament d’Esporles.

13. Pilar Sansó

(Sant Joan, 1974)

Postgrau de Pèrit Judicial Immobiliari (UPC) i Postgrau d’Aptitud Pedagògica (UIB), és la Directora General de Comerç i Empresa del Govern, amb experiència com a Diputada al Parlament de les Illes Balears i Consellera al Consell de Mallorca.

14. Ares Fernández

(Palma, 1995)

Graduat en Dret i Màster d’Advocacia per la UIB, és Assessor del Gabinet de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques. Ha estat President del Conselll d’Estudiants de la UIB (2015-2017) i ha treballat com a assessor jurídic.

15. Maria Antònia Truyols

(Palma, 1966)

Diplomada en Ciències Empresarials (UIB), llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials ( 1989) i Màster en Hisenda Pública (IEF, 1990), actualment és professora a la UIB i directora de l’Àgència Tributària de les Illes Balears.

 

 

 

 

 

16. Carles Bona

(Barcelona, 1983)

Doctor en Física, és Ajudant de Doctor en el Departament de Física de la UIB, amb una àmplia trajectòria en recerca. És el Secretari d’Idees, Programes i Formació de la FSM i coordina el bloc d’Universitat, Cultura i Recerca de la Conferència Política del PSIB-PSOE.

17. Maribel González

(Sant Sebastià, 1960)

Llicenciada en Filosofia i Lletres i Diplomada en Magisteri, és Secretària Acadèmica de l’Escola Universitària d’Odontologia ADEMA/UIB i Secretària General de l’Agrupació Socialista de Palma-Llevant.

18. Antoni Marí
19. Àgueda Quiñonero
20. Pere Malondra
21. Maria Arenas
22. Miquel Àngel Coll

23. Maria Ángeles Fernández
24. Manuel Palomino
25. Ana Igualde-García
26. Pere Terrassa
27. Maria Dolores Alfaro

28. Joan Carles Julià
29. Catalina Calafat
30. Pau Lladó
31. Soledad Castro
32. Jaume Garau
33. Joana Maria Escartín

Suplents

1. Pau Comas
2. Maria Galmés
3. Marc López