El PSIB-PSOE es compromet a continuar treballant per aconseguir una “transformació energètica justa que assoleixi la neutralitat d’emissions”

Els Socialistes de les Illes Balears han organitzat avui el segon acte de la campanya ‘Factoria de Transformació’, centrat en la sostenibilitat i en l’emergència climàtica

Els Socialistes de les Illes Balears han celebrat avui el segon acte de la campanya d’anàlisi i reflexió titulada ‘Factoria de Transformació’, centrat en aquest cas en la sostenibilitat i l’emergència climàtica.

L’acte, que ha comptat amb les intervencions de diversos càrrecs orgànics i institucionals del partit, però també de personalitats expertes en polítiques mediambientals i climàtiques ha estat organitzat per la Secretaria d’Emergència Climàtic i Medi Rural del PSIB-PSOE, dirigida per Pilar Carbonero.

Així, Carbonero ha explicat que l’objectiu dels socialistes és continuar encapçalant les principals institucions de les Illes Balears a partir de maig de 2023 per continuar treballant per aconseguir “una transformació energètica justa per arribar a la neutralitat d’emissions de CO2 i de gasos d’efecte hivernacle”, destacant que des de 2015 s’hi estan posant les bases, però insistint que es tracta d’una “revolució que requereix temps i canvis profunds”.

“És importantíssim que després de les pròximes eleccions els socialistes continuem als governs per poder fer valor els acords internacionals que es requereixen per al nostre benestar i la justícia social d’aquestes Illes”, ha remarcat la socialista.

A l’acte també ha intervingut el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears i Secretari General de la Federació Socialista d’Eivissa, Josep Marí ‘Agustinet’, qui ha reivindicat formar part d’una “organització política que es preocupa per les persones i que fa feina perquè les seves necessitats estiguin cobertes”.

“Des de 2015, el Govern de les Illes Balears ha fet una transformació radical de les polítiques de transport públic, amb la renovació total de la flota d’autobusos, electrificant la xarxa ferroviària, preparant una planta fotovoltaica per donar energia neta als trens o ampliant la xarxa cap al Llevant i amb el tramvia de la badia de Palma”, ha destacat el socialista.

També ha ressaltat la gratuïtat del tren i els grans descomptes del bus interurbà com una mesura que ha fet guanyar molts d’usuaris del transport públic a les Illes Balears.

Finalment, el Comissionat per a l’Impuls d’Energies Sostenibles en Àrees Insulars del Govern d’Espanya i secretari de Transició Ecològica Justa i la Preservació de la Biodiversitat del PSOE, Marc Pons, ha realçat la capacitat dels socialistes per impulsar importants mesures per mitigar els efectes del canvi climàtic.

En aquest sentit, ha recordat com la legislatura passada, l’executiu autonòmic presidit per Francina Armengol, va aprovar la pionera llei de canvi climàtic, que va marcar un abans i un després en el camí cap a la transició energètica.

“Lluitar contra el canvi climàtic representa canviar de model energètic, reduint emissions i produint tota l’energia a través de fonts renovables”, ha ressaltat.

L’acte ha comptat amb una càpsula informativa sobre les conseqüències socials de la crisi climàtica, a càrrec de Carles Bona, secretari d’Innovació, Ciència i Universitat del PSIB-PSOE i diputat al Parlament de les Illes Balears. El conseller Marí i la responsable de l’Àrea Ambiental de la Fundació Deixalles, Maria Suau, han exposat bones pràctiques relacionades amb la mobilitat neta i la circularitat dels residus.

Per acabar, s’ha organitzat una taula rodona sobre transició energètica i biodiversitat, en la qual han participat Marc Pons; Sarah Openheimer, professional especialitzada en polítiques ambientals, energies renovables i canvi climàtic i membre del Comitè d’Experts sobre el canvi climàtic a Balears; i Xavier Pastor, oceanògraf i fundador de Greenpeace Espanya.

Comments are closed