El PSIB-PSOE considera que la proposta del PP sobre el Règim Fiscal “és oportunista, deslleial i una cortina de fum”

Cano: “El que avui s’ha aprovat és prendre en consideració una proposta del PP que arriba tard, perquè el Govern de les Illes Balears fa temps que hi ha feina i el compromís de la ministra amb el règim fiscal és ferm”

El PSIB-PSOE considera que la Proposició de Llei del PP per al Règim Fiscal, la presa en consideració de la qual s’ha aprovat avui al Senat, “és oportunista, una deslleialtat i una cortina de fum”, tal com ha expressat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, després de la Junta de Portaveus parlamentaris.

“És oportunista perquè s’aprofita de la feina feta pel Govern de les Illes Balears; és deslleial perquè correspon a l’executiu autonòmic acordar i negociar amb el Govern d’Espanya el règim fiscal, tal com diu l’Estatut d’Autonomia; i és una cortina de fum perquè el PP no pot suportar que hagin estat dos governs progressistes, presidits per Francina Armengol i Pedro Sánchez, qui hagin acordat l’històric factor d’insularitat”, ha exposat Cano.

La socialista, així mateix, ha acusat el PP de “no poder reconèixer aquest fet històric i, per això, fan aquesta Proposició de Llei, per emmascarar allò que realment és important”, en referència a la inclusió dels 183 milions d’euros del factor d’insularitat en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022 per primera vegada en la història.

La parlamentària també ha emfasitzat que aquesta iniciativa “és una trampa del PP”, alhora que ha lamentat “que hi hagi qui hi caigui”. “És una trampa del PP per eclipsar allò que realment és important”, ha dit, alhora que ha demanat al PP que “si de veres volen servir els interessos de les Illes Balears, que votin a favor dels pressupostos de 2022”.

Així mateix, la portaveu adjunta ha criticat la falta de credibilitat del principal partit de l’oposició. “Els que sí que tenim credibilitat som els socialistes i el Govern de les Illes Balears, els quals hem aconseguit les fites que ens hem proposat, com són l’aprovació el 2019 del Règim Especial i l’acord per al factor d’insularitat”.

En aquest sentit, Cano ha recordat que el Govern d’Espanya “s’ha bolcat de ple amb la ciutadania de les Illes Balears, aportant més recursos que mai”, en referència al desplegament de l’escut social, i ha agraït “l’esforç extraordinari” de l’executiu estatal, que possibilitarà que l’any que ve les Illes Balears rebin un 50% més de recursos dels que arribaven amb Rajoy.

Respecte d’això, la socialista ha dit que “el PP no pot donar cap lliçó, perquè els nostres antecedents són fites acomplides, mentre que les seves són règims especials fallits, que arriben tard i malament, i sense cap factor d’insularitat”.

Finalment, respecte d’aquesta qüestió, Cano ha recordat que avui el ple del Senat només ha aprovat la presa en consideració del Projecte de Llei i, a més, que ho ha fet “amb un text calcat al de 2019 i que arriba tard, perquè el Govern no ha aturat de fer feina i la ministra s’ha compromès a seguir treballant perquè el Règim Fiscal es pugui aprovar al més aviat possible”.

“Anam passa a passa, amb serietat, amb rigor i amb un full de ruta clar, sense titulars i sense cops d’efecte, que és el que és la proposta d’avui del PP”, ha conclòs.

Pròxim ple del Parlament i 10 anys de la fi d’ETA

Pel que fa al ple del Parlament de la setmana que ve debatrà i previsiblement aprovarà el Projecte de Llei del Decret Llei 4/2021 que agilitza les ajudes al lloguer i impulsa l’ampliació del parc públic d’habitatge. “Es tracta d’un Projecte de Llei necessari per continuar donant resposta a una emergència que és evident, com és la dificultat d’accedir a un habitatge digne a un preu digne a les Illes Balears”.

“El nostre objectiu i la nostra obsessió és convertir el dret a l’habitatge en el cinquè pilar de l’Estat del Benestar, i en això estam fent feina els socialistes des de 2015”, ha exposat Cano, recordant el compromís de la presidenta Armengol per aplicar “íntegrament” la futura llei estatal d’habitatge a les Illes Balears, la qual s’emmiralla en la pionera llei autonòmica aprovada la passada legislatura.

D’altra banda, la portaveu adjunta ha celebrat el 10è aniversari de la fi de la violència d’ETA, el qual ha considera un “èxit i una victòria de la democràcia espanyola que va ser possible gràcies a la valentia i el coratge del Govern d’Espanya de Zapatero i Rubalcaba”.

“Posar fi al terrorisme d’ETA va ser una obsessió de Zapatero i avui, 10 anys després, podem aplaudir els resultats de la seva tenacitat”, ha apuntat la socialista, qui també ha tengut paraules de record “per a les víctimes i per a totes les persones que varen treballar perquè la pau fos possible”.

Comments are closed