El PSIB-PSOE convida al PP a aprofitar “l’enèsima oportunitat que tenen per sumar-se al Pacte de Reactivació i desmarcar-se de l’extrema dreta”

Cano: “Els 855 milions d’euros han arribat a les Illes sense l’ajuda del PP, d’igual manera que ho faran els fons europeus que varen intentar boicotejar i que ara demanen consensuar”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha convidat el Partit Popular a aprofitar ”l’enèsima oportunitat d’or que tenen per sumar-se al Pacte de Reactivació i desmarcar-se de l’extrema dreta”, aprofitant el Debat de Política General, que tendrà lloc demà i dimecres al Parlament de les Illes Balears.

“Si volen ajudar, ja saben qui és el camí, la seva cadira en el Pacte de Reactivació continua buida”, ha recordat Cano, convidant-los a signar aquest acord i “a donar exemple, practicant consensos en lloc de predicar-los, com ells mateixos diuen, i encara que sigui quinze mesos després”.

Per a Cano, aquesta passa endavant del principal partit de l’oposició, seria en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears. “Esperem que aprofitin l’oportunitat”, ha recalcat la socialista.

La portaveu adjunta també ha retret al PP la incoherència de “defensar de paraula que les ajudes han d’arribar a les empreses i treguin pit d’estar al seu costat”, però que, a l’hora de la veritat, no hi votin a favor, alhora que els ha recordat que “els 855 milions d’euros han arribat a Balears sense la seva ajuda” i la gestió dels quals ha merescut l’elogi de sindicats i patronals.

Així mateix, Cano ha criticat que els ‘populars’ ara reclamin consensuar els fons europeus quan el seu partit els que ha intentat boicotejar “per activa i per passiva”.

Pel que fa al Debat de Política General, el Grup Parlamentari Socialista hi acudirà “amb la tranquil·litat d’haver contribuït a combatre la malaltia i a rellançar l’economia de les Illes Balears”, ha emfasitzat Cano, qui també ha demanat a la resta de grups parlamentaris que hi acudeixin “amb un esperit constructiu i amb propostes útils i serioses”.

“Els socialistes seguirem mostrant tot el nostre suport a la tasca del Govern, qui va apostar per una estratègia de contenció de la malaltia, amb una desescalada lenta i progressiva que ha donat bons resultats amb una temporada d’estiu que ha superat les expectatives”, ha asseverat Cano.

En aquest sentit, la portaveu adjunta ha repassat com la gestió tant en l’àmbit sanitari com en l’àmbit econòmic ha permès “protegir la salut de les persones i salvar l’economia”, tal com demostres les dades sobre excés de mortalitat per COVID-19 a les Illes Balears.

Respecte de l’estratègia de reactivació econòmica, Cano ha insistit en el fet que “s’han superat les expectatives sobre la temporada d’estiu, amb les Balears liderant l’arribada de turistes internacionals i la despesa turística i també amb la confirmació que la feina feta per activar el turisme nacional ha donat els seus fruits”.

Comments are closed