El PSIB-PSOE defensa que la Llei d’Habitatge estatal, que s’emmiralla en l’autonòmica, garantirà la funció social perquè sigui realment un dret

Pilar Costa: ”El Partit Popular ens va deixar un solar, en termes de política d’habitatge, i des del 2015, hem ampliat un 64% el parc públic, construït més HPO que mai i donat ajudes al lloguer a més de 5.000 beneficiaris”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat que la Llei d’Habitatge, que aprovarà el Consell de Ministres aquest dimarts, “garantirà la funció social de l’habitatge i permetrà que l’accés a un habitatge digne sigui realment un dret”. Unes declaracions que ha fet la portaveu socialista a la roda de premsa prèvia al Ple del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Costa ha expressat que “la normativa estatal va en línia de la Llei d’Habitatge de les Illes Balears, una llei pionera, i que preveu el que és la cessió d’ús en cas de grans tenidors que no utilitzen determinats habitatges que estan buits”. Una mesura, segons ha recordat, que va ser “molt criticada pel PP i que el TSJIB ha validat recentment”.

En la mateixa línia, la portaveu socialista ha explicat que “l’aprovació de la Llei d’Habitatge al Consell de Ministres garantirà la funció social de l’habitatge i que aquest sigui percebut com un dret amb la regulació dels preus del lloguer a les zones tensionades i seran passes decidides per seguir amb la regulació d’aquests temes que són cabdals”.

Costa ha recordat que “vàrem entrar a governar el 2015 amb un solar, en termes de política d’habitatge, perquè es varen passar 4 anys sense construir ni un habitatge de protecció oficial, sense donar cap ajuda al lloguer”, i hi ha afegit que “des del 2015 hem ampliat un 64% el parc públic d’habitatge, hem construït més HPO que mai, hem donat més ajudes al lloguer que mai i hem invertit més en habitatge que mai amb el pressupost més alt i més social de la història”.

“L’habitatge està més d’actualitat que mai perquè avui la presidenta del Govern de les Illes Balears, lliurarà les claus a les famílies que començaran a viure als pisos de protecció oficial de l’IBAVI”, ha exposat la socialista qui ha afirmat que “a l’altra banda ens trobam un PP instal·lat en el seu discurs de la no política d’habitatge que llastra credibilitat i que no tenen cap proposta en positiu”.

Pel que fa a altres temes d’actualitat, Costa ha posat en valor que “gràcies a un govern socialista 200.000 pensionistes de les Illes Balears es beneficiaran d’una pujada en les seves pensions, després de patir anys i anys les retallades del PP i veure com les seves pensions quedaven congelades o pujaven de manera ridícula”.

També, ha aprofitat per dir que “gràcies a un govern progressista també tindrem una reforma laboral pactada i consensuada que posa al centre la negociació col·lectiva i dignificarà l’ocupació i els salaris, lluitarà contra la temporalitat i defensarà els contractes indefinits i als fixos discontinus, que tant afecta a Balears”.

A més a més, Costa ha incidit que “Balears s’està recuperant econòmicament gràcies a les mesures progressistes, durant la crisi de la pandèmia de la COVID-19, dels ERTO, les prestacions extraordinàries als fixos discontinus, la prestació per als autònoms i les ajudes directes de 855 milions d’euros als empresaris”.

Així mateix, la portaveu socialista ha afirmat que “Balears s’està recuperant de la crisi i l’EPA destacava que durant el quart trimestre de 2021 hi va haver més persones fent feina que en el mateix període anterior i menys persones a l’atur”. “Són bones notícies i de les bones notícies el PP s’hauria d’alegrar, per això, tornam a fer una crida perquè se sumin al Pacte de Reactivació i no s’autoexcloguin com han fet fins ara”.

Finalment, Costa ha felicitat al president Antoni Costa i ha donat l’enhorabona al Partit Socialista de Portugal per haver guanyat amb majoria les eleccions generals, “els ciutadans han sabut premiar una bona gestió de la pandèmia i per això els hi donam l’enhorabona als nostres companys portuguesos”.

Recursos addicionals

Comments are closed