El PSIB-PSOE demana als grups parlamentaris “altura de mires” per donar suport a “uns pressupostos que van directes a la ciutadania”

Costa ha realçat com és d’important que en aquesta situació de consolidació de la recuperació, els comptes públics per a 2022 “aportaran tranquil·litat i confiança en un moment en què es necessiten inversions”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat als grups parlamentaris “altura de mires” per donar el seu suport i aprovar “uns pressupostos que van directes a la ciutadania”, coincidint amb les compareixences dels consellers i conselleres del Govern aquesta setmana en comissió parlamentària per explicar el detall de les partides que gestionaran el 2022.

“Els socialistes participarem del debat i esperam altura de mires per part dels grups parlamentaris, per donar suport als pressupostos més elevats de la història de les Illes Balears en un moment de crisi econòmica important i que ajudaran a nodrir el Pacte per a la Reactivació de les Illes Balears”, ha exposat Costa, estenent de nou la mà al PP perquè participi d’aquest pacte, com ja fan altres grups de l’oposició, com El Pi i Ciutadans.

Així mateix, la portaveu socialista considera “igualment important que en aquesta situació de crisi sanitària i consegüent impacte econòmic, els pressupostos aporten confiança i tranquil·litat en un moment en què es necessiten inversions”.

Per tot plegat, la portaveu ha remarcat que “aquests són els pressupostos que necessiten els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, perquè continuen reforçant els serveis públics i l’Estat del Benestar”, els quals s’han demostrat “més importants que mai” en aquesta crisi sanitària.

Els pressupostos més socials de la història

En aquest sentit, Costa ha recordat que els comptes per a 2022, els de més despesa social de la història de la Comunitat Autònoma, destinaran set de cada deu euros a polítiques socials, i ha destacat que, per primera vegada, la partida per a sanitat superi els dos mil milions d’euros.

Respecte d’això, la portaveu ha estat clara a l’hora de defensar “el compromís del Govern per preservar la salut pública per damunt de tot”, a diferència del que succeeix a altres regions, on s’estan acomiadant gran part dels sanitaris de reforç contractats per donar resposta a la crisi sanitària.

Costa, així mateix, ha emfasitzat la satisfacció del seu grup perquè, previsiblement, aquests seran els setens comptes de la comunitat que s’aprovaran en temps i forma i que, a més inclouen, dues fites històriques: el factor d’insularitat i la primera partida dels fons europeus Next Generation.

“Després de tots aquests anys de govern progressista, anem pel setè pressupost, i això és un símptoma d’estabilitat i bon govern; no és una qüestió menor i és important ressaltar-ho, especialment si tenim en compte que altres comunitats els han hagut de prorrogar”, ha destacat.

Eliminació de l’aforament de diputats i membres de Govern

D’altra banda, la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats debatrà i votarà demà la modificació de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears pel que fa a l’eliminació de l’aforament de diputats i diputades del Parlament autonòmic i membres del Govern, que beneficia unes 70 persones.

La portaveu ha valorat molt positivament que aquesta iniciativa continuï la seva tramitació al Congrés després de la presa en consideració per part del ple de la Cambra Baixa el mes d’abril.

Costa ha recordat que es tracta d’una iniciativa sorgida de la cambra autonòmica, aprovada per unanimitat, ha qualificat de bona notícia que es pugui aprovar definitivament i ha remarcat que aquesta iniciativa “és fruit de l’aposta per la regeneració democràtica i la transparència que va començar a impulsar el 2015 el Govern presidit per la presidenta Francina Armengol”.

Comments are closed