El PSIB-PSOE demana a la Unió Europea que no desaprofiti “l’oportunitat única d’acceptar reformes en benefici de famílies, treballadors i empreses”

Pilar Costa ha reiterat la necessitat d’una resposta conjunta de la Unió Europea com la que s’ha donat per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia sanitària

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, s’ha sumat a les peticions efectuades ahir per la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la Conferència de Presidents i ha demanat a la Unió Europa que no desaprofiti “l’oportunitat única d’acceptar reformes que beneficiarien clarament les famílies, els treballadors i les empreses”, en referència a la reunió que es durà a terme en els pròxims dies.

“Hem de fer front a les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna i hem de respondre a la crisi energètica”, ha exposat Costa, reiterant que “tenim clar que la factura de la llum ha de baixar”, alhora que ha valorat molt positivament que la presidenta Armengol demanàs mecanismes per abaixar els preus dels combustibles.

Costa també ha posat de relleu que ja fa un any que el Govern d’Espanya hi treballa, amb mesures com la baixada d’impostos, però també negociant amb la Unió Europea per canviar el sistema de fixació de preus de l’electricitat, per desvincular-ne el preu del gas.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha reiterat la necessitat d’una posició conjunta de tots els països membres de la Unió Europea, com s’ha fet durant els dos anys de pandèmia.

La portaveu socialista també ha recordat, just avui que fa dos anys que es va decretar el primer estat d’alarma, que els governs progressistes, tant al conjunt de l’Estat com a les Illes Balears, “no han deixat d’aplicar mesures de protecció per als col·lectius més vulnerables” i ha emfasitzat que els socialistes “continuarem estant al costat de la gent i de les seves necessitats”.

Els socialistes continuen demanant explicacions al PP pel pacte amb la ultradreta a Castella i Lleó

Pilar Costa ha insistit en demanar al PP de les Illes Balears i a la seva presidenta, Marga Prohens, que doni el seu parer públicament sobre el pacte del seu partit amb la ultradreta al govern autonòmic de Castella i Lleó i com podria influir aquest pacte en les seves propostes per gestionar una Comunitat Autònoma.

“Ja no parlam d’hipòtesis, sinó d’una realitat efectiva amb la pretensió de fer-se extensible a altres comunitats autònomes”, ha assenyalat Costa, reiterant la petició d’aclariments al PP balear sobre un futur pacte “amb un partit que nega la violència de gènere, xenòfob i racista”.

Respecte d’això, la portaveu ha incidit que als socialistes els preocupa “que aquests principis de la ultradreta arrosseguin al PP i els escorin encara més cap a la dreta en aquesta nova etapa que suposadament enceten ara el partit”.

Costa ha fet aquestes declaracions aprofitant la visita de Númez Feijóo avui a Palma per explicar el seu projecte polític i expressant la seva preocupació perquè “no tornem ja al vell PP, sinó a un de pitjor”.

“Prohens i Feijóo avui tenen una bona oportunitat per explicar què entenen per la regeneració política i com aquest pacte de Castella i Lleó podria influir amb les polítiques que el PP voldria engegar a les Illes Balears en cas que governessin”.

Ple del Parlament: compensació per a les empreses de transport i reducció de la temporalitat a l’administració pública

Pel que fa a l’actualitat parlamentària, el ple de demà debatrà i previsiblement aprovada dos decrets llei de mesures urgents.

D’una banda, el decret 1/2022 per pal·liar els efectes de la situació creada per la Covid 19 a les empreses de transport públic regular de passatgers durant 2021. Tal com ha explicat la diputada socialista Pilar Carbonero, es tracta d’una compensació demanada pels consells de Menorca i d’Eivissa i és fruit de la col·laboració entre les institucions “per preservar un servei tan important com és el del transport de persones”.

D’altra banda, es votarà el decret 2/2022, per reduir la temporalitat de l’ocupació pública. Es tracta d’un decret que dona compliment a la llei estatal, aprovada el desembre de 2021, i que es marca la fita de situar la temporalitat per davall el 8%, tal com fixa la Unió Europea.

Carbonero ha ressaltat que aquest decret llei “és necessari per donar als treballadors públics estabilitat i fugir de la temporalitat que, en gran mesura, és fruit de la llei Montoro, aprovada el 2012 i que reduïa les taxes de reposició gairebé a zero”.

Comments are closed