El PSIB-PSOE es compromet a continuar desplegant l’escut social de protecció, posat en marxa durant la pandèmia, per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna en les famílies, treballadors i empreses

Els socialistes comencen una ruta conjunta per Mallorca amb els principals sindicats per resoldre dubtes de la ciutadania sobre què suposarà les millores laborals de la Llei turística

Els i les Socialistes han començat un recorregut per les principals zones turístiques de Mallorca per explicar, conjuntament amb els principals sindicats d’UGT i CCOO, els aspectes socials de la Llei turística, que actualment es troba en tramitació parlamentària, i com aquesta millorarà les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la indústria turística.

D’aquesta manera, el conseller de Turisme, Model Econòmic i Treball del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, ha assegurat, en la primera trobada celebrada en s’Arenal de Llucmajor, que “ja estam veient les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna, ja que cerca desestabilitzar el territori Europeu”, i hi ha afegit que “el Govern d’Espanya i el de les Illes Balears es comprometen a continuar desplegant l’escut social de protecció de les famílies, treballadors i empreses tal com ho vàrem fer durant tota la pandèmia de la COVID-19”.

El socialista ha expressat que “per primera vegada una Llei tracta al sector turístic per el que és realment, una indústria” i ha aprofitat per ressaltar que “la Llei turística pensa en la qualitat del servei turístic, però, també, en la qualitat de treball dels treballadors i treballadores i com millorar les seves condicions de feina en un sector amb altes càrregues de treball”.

A més a més, Negueruela ha incidit que “perquè la indústria turística perduri en el temps, s’ha de protegir el seu entorn i, per això s’ha de protegir el medi ambient i s’ha de posar la circularitat al centre de les polítiques”. “A Balears tenim 433.000 places turístiques i hem aturat el creixement per no arribar a les 450.000 perquè creiem que hem d’invertir i apostar per les 433.000 places que ja tenim per gener més riquesa i més llocs de feina”.

Pel que fa a les millores per als treballadors el socialista ha posat el focus en la salut laboral i hi ha subratllat que “incorporar als treballadors a la Llei és una qüestió de justícia perquè hem d’aturar que una persona que faci feina al sector turístic arribi als 60 anys amb malalties laborals provocades per una càrrega extrema de treball durant la seva vida laboral”.

Per la seva banda, la secretària general de la Federació de Serveis de Comissions Obreres de les Illes Balears, Silvia Montejano, ha fet menció a l’aspecte social de la Llei turística i hi ha ressaltat que “és un gran assoliment que aquesta normativa inclogui la part social i el benestar dels treballadors i treballadores”. Així, ha destacat que “hem d’estendre els mesos de feina i desestacionalitzar el turisme, però s’ha de fer tenint en compte la salut laboral dels treballadors i alleujant les càrregues de treball”.

També, el secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT de les Illes Balears, José García, ha incidit que “mai no hi havia hagut tant de diàleg social com en els 7 anys que du governant el Govern de les Illes Balears i això es demostra amb una Llei turística que té present la realitat dels treballadors i treballadores del sector”. “Celebram mesures com la dels llits elevables perquè afavoriran la reducció de càrregues de treball”, ha expressat García.

La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha posat en valor la indústria turística de les Illes Balears que “és líder i volem que continuï sent líder, per això hem de protegir el nostre territori, apostar per la circularitat i millorar les condicions de treball dels treballadors i treballadores del sector perquè les Balears siguin sent líders en turisme”.

La primera trobada sobre els aspectes socials de la Llei turística, conjuntament amb els sindicats d’UGT i CCOO, es va celebrar a s’Arenal de Llucmajor i es preveu que durant els mesos de març i abril es visitin altres zones turístiques com Alcúdia, Cala d’Or, Son Servera, Manacor, Can Picafort, Calvià, entre altres zones del Raiger de Mallorca, el pla i la Serra de Tramuntana.

Comments are closed