El PSIB-PSOE demana responsabilitat i unitat d’acció per fer front al desafiament de la guerra a Ucraïna

Sílvia Cano: “Tornam a estendre la mà al Partit Popular perquè se sumin al Pacte de Reactivació i que no es tornin a posar de perfil com han fet amb la pandèmia de la COVID-19”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha demanat a tots els grups polítics que conformen la cambra autonòmica “responsabilitat i unitat d’acció” per fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la guerra a Ucraïna provocada per Rússia. Unes declaracions que ha fet la socialista després de la reunió de la Junta de Portaveus per determinar els assumptes del pròxim Ple del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Cano ha expressat que “el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears tenen molt clar que no pot ser que les famílies, les empreses i els treballadors, no poden continuar pagant les conseqüències de la guerra de Putin”. Per això, segons ha explicat la socialista, “la presidenta del Govern de les Illes Balears compareixerà en el Parlament per explicar totes les mesures acordades i consensuades amb els agents socials i perquè els grups puguin aportar les seves propostes”.

Així, Cano ha recordat que “a la Conferència de Presidents ja es va anunciar que el Govern d’Espanya faria un Pla Nacional per respondre a les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna i que cada comunitat autònoma aportarà les seves propostes per pal·liar aquestes conseqüències”. A més a més, ha posat en valor les reunions que ha mantingut avui la presidenta amb els Consells Insulars, l’Ajuntament de Palma i la Felib, així com la reunió amb els agents socials i econòmics de les illes.

“Per això, des del Grup Parlamentari Socialista demanam altura de mires i unitat d’acció amb els diferents partits que tenen sentit d’Estat i tornam a reiterar la convidada al Partit Popular perquè se segui al Pla de Reactivació per traslladar totes les seves propostes que puguin ser positives per a la ciutadania” i hi ha afegit que “esperam que deixin de banda la seva actitud destructiva, el “NO” a tot i la demagògia per començar a fer mesures per deixar enrere aquesta pandèmia i aquesta crisi de la inflació”, ha dit Cano.

Assumptes que es debatran al Ple del Parlament

D’altra banda, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha fet menció a la iniciativa que presenta VOX relativa a l’Impost Especial de l’Electricitat i que segons ells el Govern de les Illes Balears hauria de deixar de cobrar. Cano ha incidit que “els socialistes insistirem les vegades que facin falta que els impostos són necessaris perquè són el que sustenta l’Estat del Benestar, els que permeten que hi hagi ERTOs i prestacions per als fixos discontinus, el que fan possible que es puguin mantenir les pensions, la sanitat pública, l’educació 0-3, les polítiques d’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i d’altres serveis essencials per a la ciutadania”.

També, Cano ha valorat positivament l’anunci que ha fet el Govern d’Espanya per abaixar la benzina, la llum i el gas, i ha concretat que “en les properes setmanes sabrem al detall com i amb quina fórmula es durà a terme”, i hi ha afegit que “el PP no ha de treure rèdit polític d’aquesta mesura quan el Govern d’Espanya ja du un any aplicant mesures per fer front a la inflació com abaixar l’IVA de la llum, l’Impost Especial d’Electricitat i augmentar la xarxa social de seguretat als més vulnerables amb el bo social, entre d’altres”.

Recursos addicionals

Comments are closed