El Grup Parlamentari Socialista reitera el seu vot en contra a la investidura de Prohens per suposar un “retrocés històric en drets i llibertats”

Francina Armengol ha demanat a Prohens que “exerceixi des del servei a la ciutadania, des de l’interès general i sobretot amb capacitat de diàleg i consens amb tothom, sobretot amb aquells que no pensen com vostè”.

El Grup Parlamentari Socialista ha reiterat el seu vot en contra a la investidura de Marga Prohens com a nova presidenta del Govern. Així ho ha defensat la portaveu, Francina Armengol, qui ha argumentat que la candidata popular “ha presentat un programa que suposa un retrocés històric a les nostres illes en drets i en llibertats”.

De fet, Armengol ha lamentat que “la llibertat que Prohens proposa és la llibertat d’uns pocs, de massa pocs”. En aquest sentit, la portaveu socialista ha explicat que “des de dimarts hem vist com el PP entrega a l’extrema dreta les polítiques mediambientals del Consell de Mallorca quan són negacionistes del canvi climàtic o eliminen la Direcció Insular d’Igualtat com ja va fer Vicent Marí al Consell d’Eivissa fa quatre anys”.

Malgrat tot, Armengol ha refermat el seu compromís del Grup Parlamentari Socialista en fer “una oposició lleial amb la ciutadania de la nostra terra, de responsabilitat i amb compromís”.

A més a més, la portaveu socialista ha recordat a la candidata del PP que “serà la presidenta amb menys vots a favor de tota la història democràtica, per la qual cosa tendrà al Partit Socialista d’aliat i de suport en aquelles polítiques que avancin en drets de ciutadania”.

D’aquesta manera, Armengol ha detallat que “si aposta per avançar en drets i llibertats, per la igualtat entre homes i dones, per garantir les llibertats al col·lectiu LGTBI i per defensar el dret a la nostra memòria, tendrà el suport del Partit Socialista”.

També ha advertit que “si aposta de forma definida per lluitar contra una evidència científica com és el canvi climàtic, pel compromís amb l’agenda 2030, tendrà el nostre suport, mentre que si aposta per la depredació del territori i la saturació, no tendrà el nostre suport”.

“Si aposta per continuar enfortint els serveis públics, l’educació equitativa, de qualitat i amb pau social; per la sanitat, pels serveis socials, per les polítiques d’habitatge públic, per les polítiques actives d’ocupació, perquè cap persona vulnerable quedi enrere, tendrà el nostre suport, però si aposta pel campi qui pugui, no el tendrà”, ha dit Armengol.

La portaveu socialista també ha oferit el suport del Grup Parlamentari Socialista per avançar cap a una economia més diversificada, per millors salaris, per una major redistribució de la riquesa i per la cultura lliure, plural i “sense censura”.

Finalment, Armengol ha recordat que “deixam una comunitat autònoma que avança, i les xifres ho avalen gràcies a una feina compartida amb tota la societat de les illes, a la qual vull agrair la feina feta per avançar cap a una terra plural, diversa, amb més drets, més oportunitats i esperances”.

Per concloure, la portaveu socialista ha traslladat a Prohens que “ser presidenta és el major orgull que pot tenir, per això li deman que exerceixi des del servei a la ciutadania, des de l’interès general i sobretot amb capacitat de diàleg i consens amb tothom, sobretot amb aquells que no pensen com vostè”.

Comments are closed