El Ple del Parlament aprova les 48 propostes socialistes “per continuar reforçant l’escut social i estar al costat de les famílies, empreses i autònoms”

Silvia Cano: “En lloc d’estar al costat de la gent treballadora, el Partit Popular defensa una baixada d’impostos generalitzada que beneficien als més rics”

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat les 48 propostes de resolució derivades del Debat de Política General presentades pel Grup Parlamentari Socialistes. Es tracta de prop d’una cinquantena de propostes que s’emmarquen “en mantenir l’escut social i econòmic creat durant la pandèmia i reforçar-lo per fer front a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna perquè ningú quedi enrere, per estar al costat de la gent i de la classe mitjana i treballadora de Balears”.

D’aquesta manera, la portaveu adjunta de Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha expressat a la seva intervenció al Parlament que “les polítiques i l’abordatge de la crisi sanitària i econòmica va ser l’encertada, amb un gran escut social i econòmic, radicalment diferent de la crisi anterior, on van predominar les polítiques d’austeritat i les retallades dels serveis públics”.

Cano ha explicat que “el Govern s’anticipa a les dificultats i torna a protegir a la ciutadania, amb un paquet de mesures socials i econòmiques que protegiran al gruix de la ciutadania, així que ens hi tornaran a trobar al seu costat, ajudant a la població en moments de dificultats”. “El context no el triam, però el que sí podem triar és estar al costat de la gent quan venen mal donades, i per això les nostres propostes estan alineades amb la realitat del carrer”, ha dit la portaveu adjunta.

La portaveu adjunta ha posat en valor les 25 mesures presentades al Debat de Política General per la presidenta Francina Armengol. “Així, Cano ha ressaltat “les ajudes a les persones aturades per complementar la seves prestacions o subsidis alleujaran les butxaques de moltes famílies, així com l’augment de la renda social garantida, el retorn de les matrícules universitàries, les ajudes als autònoms, les subvencions a la seguretat social als autònoms de temporada, les empreses per transportar matèries primeres no energètiques i productes agroalimentaris de primera transformació o l’aval de la compra d’habitatge de fins a 270.000€”.

També, Cano ha recordat altres mesures com l’augment dels perfils de gratuïtat al transport públic, que beneficiaran als estudiants, deduccions per compensar 250 € la pujada d’interessos d’hipoteques variables , eliminació dels propers mesos dels copagaments en residències, centres de dia, les 2 pagues extres a les persones dependents o sufragar les beques menjador d’alumnes de secundària que no tenen servei al seu institut.

Pel que fa a la part fiscal de les mesures, Cano ha subratllat que “mentre que la dreta demanda una baixada d’impostos generalitzada, que suposaria que una persona que cobra menys de 30.000 € només es veuria beneficiada en 50 € i les que cobren més de 30.000, es veurien beneficiades per una deducció de 200 €”, i hi ha afegit que “plantejam que els grans patrimonis seguexin tributant com ho fan, per ajudar a sostenir els serveis públics, ja que el que no farem serà regalar 68 milions d’euros al 0,6% de la població més rica d’aquesta terra”.

“Perquè perdonar impostos al 1% és deixar en l’estacada a l’altre 99% i molts de col·lectius, com els beneficiaris de la renda social garantida ho necessiten més que mai, o les persones dependents que tendran dues pagues extres, o les persones aturades, que podran beneficiar-se d’un complement”, ha dit i ha aprofitat per recordar que “gràcies als impostos els pensionistes veuran com les seves pensions pujaran el 8,5% en 2023, la revalorització més alta de la història, la complementarietat de 400 € a les beques per estudiants o ens beneficiam de 20 cèntims per litre de combustible”.

Quan a la resta de propostes de resolució del Grup Parlamentari Socialista consisteixen a continuar impulsant mesures per lluitar  contra la violència masclista, contra l’explotació sexual de dones i nines, en la formació dels professionals i operadors jurídics així com el desplegament de polítiques coeducatives a les escoles per tal de combatre els rols i estereotips sexistes. També, per continuar lluitant contra la LGTBI-fòbia i els increments dels delictes d’odi.

També, es troben propostes encaminades a millorar les competències de la nostra comunitat autònoma, aprofundint en el nostre Estatut d’Autonomia i en el fet insular. Per una banda, d’una estratègia d’illes, que té en la inclusió del factor insularitat, o la part fiscal del REB, però també en fer efectiva la transferència de costes, així com polítiques i estratègies en la ordenació i gestió del litoral, la participació de la comunitat i entitats socials i econòmiques més rellevants en la gestió estratègica dels aeroports així com en la planificació, programació i execució de les obres i millores de les infraestructures aeroportuàries.

Comments are closed