El PSIB-PSOE aconsegueix que es pugui ampliar per a Balears el termini per tramitar els fons europeus en l’àmbit turístic davant la inacció del Govern de Prohens

Iago Negueruela demana a Prohens que sol·liciti formalment aquesta ampliació i aprofiti aquesta nova oportunitat

El PSIB-PSOE ha aconseguit que el Govern d’Espanya amplii per a Balears el termini per executar 100 milions d’euros de fons europeus en l’àmbit turístic per a Balears, entre els quals hi ha els 60 milions per a la millora de zones turístiques i la promoció de la circularitat en l’àmbit turístic.

Així les coses, l’Estat espera que el govern autonòmic sol·liciti formalment disposar de més temps per garantir la inversió d’aquests recursos, per la qual cosa els socialistes esperen que el Govern faci la feina que els pertoca i aprofitin aquesta nova oportunitat.

D’aquesta manera, Balears aconsegueix una mesura necessària i reivindicada pels socialistes, mentre que l’Executiu autonòmic de Marga Prohens “ni hi és ni se l’espera, perquè ni tan sols han demanat oficialment allargar terminis mentre que sí ho han denunciat a premsa”.

Així ho ha explicat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, qui ha recordat que “des de l’anterior Govern ja vam demanar l’ampliació dels terminis perquè es puguin executar per complet i de forma efectiva aquests recursos”, mentre que l’actual Executiu “sabent des del traspàs de poders que tenia pocs mesos per fer la feina, no han fet res”.

Un fet que preocupa a Negueruela, perquè “estam parlant de la principal indústria de les nostres illes, i amb un Govern que es troba els recursos damunt la taula i només els ha d’executar, és preocupant que estiguin de mans plegades durant més de 6 mesos i que no siguin capaços ni tan sols de fer la seva feina”.

De fet, va ser el Govern de Francina Armengol qui va aconseguir aquests 100 milions per a les illes, dels quals 60 formaven part de dues convocatòries preparades per executar. Amb el traspàs de poders, el Grup Parlamentari Socialista advertia del perill de perdre aquests doblers si no s’invertien aviat, el setembre els socialistes reiteraven aquest avís, el novembre Marga Prohens els anunciava a la World Travel Market i avui, 18 de gener, “encara no han fet res”.

Per tot plegat, Negueruela ha agraït “la predisposició i el coneixement de la realitat de Balears per part de la secretària d’Estat de Turisme, Rosana Morillo”, i espera que el Govern “aprofiti aquesta nova oportunitat i no torni a posar en risc uns doblers que són fonamentals per al nostre sector turístic”.

En qualsevol cas, Negueruela ha avançat que “des del PSIB-PSOE seguirem fent la nostra feina i defensant els interessos i els recursos per a Balears davant un Govern aturat i que no fa la seva feina, tal vegada perquè està massa centrat en confrontar amb el Govern d’Espanya”.

Comments are closed