El PSIB-PSOE acusa el PP de Prohens de boicotejar la reclamació de les mascaretes per afavorir la trama, com sospita el jutge de l’Audiència Nacional

Iago Negueruela: “Esperam que el decret llei de simplificació administrativa que prepara Toni Costa no serveixi per legalitzar la trama de Campos i totes les il·legalitats en rústic del municipi, perquè seria un autèntic escàndol”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha acusat el PP de Prohens de boicotejar la reclamació de les mascaretes per afavorir la trama, assegurant que “avui sabem que les sospites del jutge de l’Audiència Nacional es compleixen”.

Negueruela ha denunciat que el Govern del PP “ha ocultat informació, ha mentit i ha difamat a l’Executiu anterior”, perquè l’IBSalut de Prohens comunica l’expedient de reclamació a la trama el 17 d’octubre, donant-se 3 mesos de termini per finalitzar-lo, acabant aquest termini el 18 de gener, tal com deia el jutge de l’Audiència Nacional arrel de les escoltes de l’UCO.

Per això, el portaveu socialista ha advertit que “les escoltes de l’UCO tenien raó i el jutge de l’Audiència Nacional tenia raó”, a la qual cosa ha afegit l’agreujant que des del 3 de novembre, data en què l’empresa presenta al·legacions a l’expedient de reclamació, el Govern de Prohens no va fer absolutament res.

Per tot plegat, el Grup Parlamentari Socialista demanarà més documentació al Govern, per aclarir quines comunicacions hi ha hagut amb l’empresa i qui va entrar al magatzem de l’IBSalut per part de la trama i per part del Govern.

Negueruela ha recordat que les escoltes de l’UCO apunten directament a Jacobo Pombo, company de Marga Prohens a Noves Generacions, per la qual cosa ha apuntat que “ara entenem el nerviosisme, les mentides i les ocultacions”.

A més a més, el portaveu socialista ha acusat Javier Ureña de ser el “boc expiatori” de Prohens, pel fet d’haver fabricat un nou expedient sense la signatura de cap tècnic ni jurídic, ni de l’Advocacia ni de l’IBSalut.

D’altra banda, Negueruela també ha exigit explicacions sobre la trama de Campos, després de les informacions que es publiquen avui sobre el fet que la Fiscalia investiga al director general d’Emergències de Prohens, Sebastià Sureda, per un possible delicte urbanístic durant la seva etapa com a regidor de l’Ajuntament de Campos.

En aquest sentit, Negueruela ha acusat el vicepresident del Govern, Toni Costa, de mentir novament, perquè “és la Fiscalia Anticorrupció la que requereix la documentació del cas de Campos a l’oficina anticorrupció, just al revés de com ha dit Toni Costa”.

En qualsevol cas, s’haurà de veure quins delictes urbanístics hi veu la fiscalia anticorrupció, tenint en compte que el director general d’Emergències és també el soci del pare de la presidenta.

Negueruela ha reclamat que el Govern expliqui què oculta en aquest cas, perquè quan es va publicar als mitjans de comunicació que s’investigava la trama de Campos, al cap de tres dies es va registrar per urgència el tancament de l’oficina anticorrupció, la qual avui ja està tancada.

“Tenim un Govern amb por permanent al fet que s’investigui a Campos, i amb por que s’investigui el que ha passat amb l’expedient de l’IBSalut, perquè han mentit en totes les seves declaracions públiques i perquè estam davant un Govern que engana a la ciutadania i pressiona als mitjans de comunicació”, ha relatat Negueruela.

També ha alertat que “esperam que el decret llei de simplificació administrativa que prepara Toni Costa no serveixi per legalitzar la trama de Campos i totes les il·legalitats en rústic del municipi, perquè seria un autèntic escàndol”.

Finalment, i davant les notícies que apunten que el PP ha deixat en mans de Vox la derogació de la Llei de Memòria Democràtica, Negueruela ha explicat que “no sabem si és el preu que està disposat a pagar el PP perquè la presidenta Prohens no sigui convocada a la comissió d’investigació del Parlament”, tenint en compte que “la memòria democràtica no és un preu a entregar a la ultradreta en una democràcia”.

Comments are closed