El PSIB-PSOE acusa Prohens de generar nous problemes i de paralitzar les solucions als ja existents, en el seu primer any de Govern

Iago Negueruela expressa el compromís dels socialistes d’acabar “amb el desastre de Prohens i Vox i construir amb la societat una alternativa que ens retorni al seny i a la resolució de problemes”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha fet un balanç negatiu del primer any de Govern de Marga Prohens, el qual ha resumit assegurant que “el canvi era només una manera de generar problemes on no existien i agreujar els existents paralitzant les solucions, amb un Vox que marca les polítiques de l’Executiu”.

Pel que fa als problemes creats per Prohens, trobam la confrontació amb la llengua pròpia i el conflicte amb la comunitat educativa. Precisament, Negueruela ha agraït a la comunitat educativa i a la societat d’aquestes illes que hagi aturat el pla de segregació, amb només 11 centres adherits i cap d’ells públic.

Negueruela també ha enumerat l’extensió de l’odi i els atacs als drets i símbols del col·lectiu LGTBI o al feminisme, i la involució democràtica amb el tancament de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció després que es conegués la trama de Campos, amb la qual cosa “tenim el pitjor PP de sempre, el de Matas, el de Bauzá”.

En aquest sentit, el portaveu socialista també s’ha referit a la devaluació institucional, amb Menorca sense pressuposts i amb Formentera sotmesa en el caos pel PP, la qual “té president i poc més”.

Els comptes públics també han estat assenyalats per Negueruela, advertint que el Govern anterior els va deixar sanejats i que Antoni Costa ja ha avançat “que els deixarà amb dèficit els pròxims anys, després d’haver donat més recursos als rics i poderosos d’aquestes illes”.

El socialista també ha apuntat la involució democràtica que suposa el menyspreu de PP i Vox a les víctimes del feixisme. Per a Negueruela, “hi ha un nom que exemplifica tots aquests problemes que no existien i que crispen, i és el de Gabriel Le Senne, en qui trobam el menyspreu a la llengua pròpia, els atacs al col·lectiu LGTBI i la defensa d’un missatge masclista que representa l’odi i el rebuig a les víctimes, com vam veure en el Parlament”.

Precisament, el portaveu ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha registrat avui un escrit per demanar a la Mesa del Parlament que traslladi a Fiscalia l’actuació de Le Senne perquè avaluï si és un delicte d’odi.

D’altra banda, Negueruela ha posat el focus en totes aquelles qüestions que ja estaven previstes i per les quals han paralitzat les solucions. En primer terme, s’ha referit a la precarietat laboral, amb l’eliminació del pla de lluita, a la qual cosa ha explicat que “amb l’estiu que es preveu com el més massificat i amb més càrrega laboral de la història, no hi haurà controls laborals extraordinaris per primera vegada en vuit anys, dificultant també el control d’hores que denuncien tots els sindicats”.

En relació amb l’habitatge, el socialista ha criticat que Prohens ha aturat la construcció d’habitatge a preu assequible i s’ha negat a aplicar la limitació de l’increment dels preus del lloguer, provocant així un increment desmesurat dels preus perquè “la seva única política d’habitatge és afavorir a voltors i especuladors”.

Pel que fa a la saturació turística, Negueruela ha denunciat com la presidenta “ha cridat a un diàleg que no és més que fer perdre el temps a la societat mentre fa el contrari que combatre la saturació”.

Així les coses, des que el PP va anunciar el pacte contra la saturació, el que ha fet és rebaixar la normativa contra els excessos, fomentar el consum de territori legalitzant les il·legalitats en sòl rústic i intentar donar més llicències turístiques fins i tot a la Serra de Tramuntana; generant més manca d’aigua amb la legalització de piscines i l’autorització de nous pous; l’agreujament dels problemes de trànsit autoritzant més aparcaments devora les platges; ficant més pressió a les costes i a Cabrera i amb la macroampliació del Port de Palma que el Govern d’Espanya ha aturat.

Finalment, Negueruela ha acabat agraint a la ciutadania de les Illes Balears que sigui la que demostra els millors valors, i expressant el compromís del PSIB-PSOE de continuar treballant per a tothom, per acabar amb el desastre de Prohens i Vox i construir amb la societat una alternativa que ens retorni al seny i a la resolució de problemes.

Comments are closed