El PSIB-PSOE agraeix a l’Estat la seva implicació per frenar la macroampliació del port de Palma mentre Prohens continua sense aclarir el que pensa fer

Iago Negueruela: “Cal que Javier Bonet digui quin és el projecte de veres, que parli amb amb tots els partits polítics, amb entitats ecologistes, sindicals i empresarials i amb tothom amb qui fins ara no han parlat per presentar aquest projecte que ara el Govern d’Espanya frena”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha agraït al Govern d’Espanya i al secretari d’Estat de Transports, José Antonio Santano, la seva intervenció i compromís en aturar la macroampliació del port de Palma projectada pel PP.

“Veim com la presidenta Prohens, el batle Martínez i el tinent de batle Bonet diuen que han de pactar mesures en matèria turística, fer estudis de càrrega i pactar-ho tot amb la ciutadania i, mentrestant, d’esquena a la ciutadania, pretenen ampliar el segon punt d’entrada de turistes i vehicles més important de les illes, després de l’aeroport”, ha denunciat Negueruela.

Per això, ha destacat la importància que el Govern d’Espanya “assenyali clarament que no ampliarà el port i que no hi haurà cap debat d’ampliació si no està pactat amb la societat, amb els partits polítics i amb les distintes entitats mediambientals”, perquè “qualsevol modificació del port ha de tenir un gran consens social perquè estam parlant d’una gran infraestructura”.

D’aquesta manera, el socialista ha denunciat que “el que vol fer Prohens és més oci al port de Palma, més iots, més eslores de luxe i més capacitat per ferris, amb l’objectiu que venguin més turistes, més cotxes de lloguer i més caravanes a les nostres illes”.

Així les coses, el portaveu socialista ha acusat el president de l’Autoritat Portuària de mentir quan assegurava que tenia la benedicció de l’Estat per a la macroampliació del port i que pràcticament besaven el projecte. “Ara sabem que mentien una vegada més, quan la realitat és que van intentar ocultar al Govern d’Espanya el que es pretenia fer de veres en una maniobra obscura i sense transparència, i per això els han dit que no”.

A partir d’ara, Negueruela ha reclamat a Javier Bonet, el qual va liderar la maniobra, que “digui quin és el projecte de veres, que parli amb el Govern d’Espanya i amb tots els partits polítics, perquè el Partit Socialista estarà disposat a parlar sempre que sigui amb entitats ecologistes, sindicals i empresarials i amb tothom amb qui fins ara no han parlat per presentar aquest projecte que ara el Govern d’Espanya frena”.

Comments are closed