El PSIB-PSOE denuncia que PP i Vox tenen “segrestada” la Mesa del Parlament i demana a Prohens que deixi de mantenir a Le Senne en el càrrec

Iago Negueruela ha exigit a la presidenta que digui clarament què vol fer amb el Port de Palma i ha advertit que aquesta infraestructura “no és el cortijo de Javier Bonet”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha acusat PP i Vox de tenir segrestada la Mesa del Parlament, després que els socialistes hagin demanat de forma reiterada la reunió d’aquest òrgan per tramitar el debat i votació del president de la institució, Gabriel Le Senne.

Negueruela ha denunciat el “comportament antidemocràtic” de les dues formacions, les quals tampoc faciliten que es reuneixi la Diputació Permanent de la cambra autonòmica, tal com han demanat tots els partits de l’esquerra des de l’oposició.

Per això, el portaveu socialista ha demanat que es reuneixin immediatament aquests dos òrgans perquè “no es pot mantenir aquest segrest de les institucions de les nostres illes per molt que la presidenta, Marga Prohens, no vulgui que li surti malament la cerimònia del seu any de Govern”.

A més a més, Negueruela ha reclamat a la presidenta que digui clarament si mantindrà a Le Senne en cas que prosperin les denúncies per delicte d’odi de Memòria de Mallorca i de la família d’Aurora Picornell, i si li continuarà donant suport si el president acaba imputat per presumptes delictes d’odi.

En aquest sentit, Negueruela ha criticat que l’any de Prohens “ja està marcat pel feixisme, per la ruptura de símbols i pel retrocés democràtic a les nostres illes”, per la qual cosa la millor forma de celebrar el seu primer aniversari al capdavant de l’Executiu seria “llevant a Le Senne de les institucions, això seria dignificar el seu any”.

De fet, el portaveu socialista ha recordat com en la gran majoria dels ajuntaments el PP condemna les actuacions de Le Senne, però no en demana la dimissió, la qual cosa és “cinisme i una vergonya democràtica”, tenint en compte que la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha oferit a Prohens els vots gratuïts dels socialistes per elegir un nou president del Parlament que sigui del PP.

Un altre dels escàndols que marquen el primer any de la legislatura és l’ampliació del Port de Palma, sobre la qual Marga Prohens encara no ha aclarit què vol fer. Per això, Negueruela ha advertit que “el port no és el cortijo del senyor Bonet”, en una zona on volen més luxe, més oci i menys indústria.

Així les coses, Negueruela ha reiterat que el PSIB-PSOE rebutja clarament l’ampliació del Port de Palma, i ha demanat que avui mateix “el senyor Bonet, o el batle formal de Palma, Jaime Martínez, diguin clarament que no ampliaran aquesta infraestructura”.

També ha demanat a Jaume Martínez que aclareixi quins interessos té en l’ampliació del port i amb quantes societats ha estat, vinculades a interessos portuaris.

 

Un any de Govern

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha resumit el primer any de legislatura en un “clima democràtic insostenible, amb una tensió com mai s’havia viscut en les nostres illes pels socis elegits per la presidenta, la qual no té cap problema a pactar-ho tot amb l’extrema dreta i assumint el seu discurs”.

D’aquesta manera, Negueruela ha lamentat que la presidenta “ha fet insostenible l’accés a l’habitatge, més car que en cap altre moment de la nostra història, precisament per no voler fer servir els mecanismes aprovats pel Govern d’Espanya i que funcionen”.

Un altre dels punts calents d’aquests mesos ha estat la legalització de piscines i xalets “per vendre les illes a un alt preu”, mentre s’anunciava una mesa de sostenibilitat turística de la qual, dos mesos després, no se n’ha tornat a saber res, per la qual cosa el portaveu socialista ha exigit que “abans que acabi el juliol s’informi de com seran les taules de diàleg per definir el model turístic”.

La rebaixa d’imposts als poderosos, els retrocessos en drets i llibertats i el retorn al conflicte lingüístic amb la imposició de la segregació també han marcat els primers dotze mesos de Prohens.

Comments are closed